Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΧΑΜΟΣ! ΚΑΙ Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ 17 ΕΡΓΩΝ ΑΞΙΑΣ 760.000 ΕΥΡΩ!!!

Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε πολλά επεισόδια. Σε ένα από αυτά πρωταγωνιστής ήταν ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και η παράταξη "8Προτάσεις" η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΔΣ επειδή όπως τονίζει...


"Αρνηθήκαμε την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρήσαμε 

Στην αποχώρησή μας από την χθεσινή συνεδρίαση, οδήγησε η αποκορύφωση της απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου, που η διοικητική ανικανότητα της Δημοτική Αρχής και οι αντιδημοκρατικές της αντιλήψεις, έχουν δημιουργήσει.
Αποκορύφωμα ήταν η εισαγωγή 17 θεμάτων παραλαβής έργων, συνολική δαπάνης 756.000 ευρώ, τα οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να ελέγξουν και να εκτιμήσουν μέσα σε λίγες ώρες, με αόριστες εισηγήσεις που δεν περιείχαν ούτε τα πιστοποιητικά παραλαβής, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις, ούτε καν αναφορά για το πού έγιναν τα έργα. 
Ετσι ζητούσαν τυφλή υπογραφή μας!
Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Εχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές ήδη στο δημοτικό συμβούλιο για τους ελλιπείς φακέλους, όπως και για το γεγονός ότι ακόμη και αυτοί οι ελλιπείς φάκελοι, φτάνουν στα χέρια μας, λίγες ώρες μόνο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Ομως η καλή πίστη κάποτε εξαντλείται!
Οι δημοκρατικές αντιλήψεις και ο σεβασμός των συλλογικών οργάνων της δημοτικής αρχής, έχουν δοκιμαστεί πολλαπλώς στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό. 
Στην εξυπηρέτηση των νέων δημοκρατικών ηθών άλλωστε, εντάσσεται και η χθεσινή άποψη του δημάρχου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έπρεπε να γνωρίζει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα της απαλλοτρίωσης των εκτάσεων από την  Αττική Οδό. 
Εχουμε επιβεβαιώσει πια, ότι η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από διοικητική ανικανότητα, έλλειψη γνώσεων, συνολικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
Ετσι στις αρκετές μέχρι τώρα παρεμβάσεις άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τις οποίες κατηγορούν την δημοτική αρχή για έλλειμμα χρηστής διοίκησης, δεν ακολουθήσαμε και δεν συνηγορήσαμε, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έδωσε καθόλου πειστικές απαντήσεις χειροτερεύοντας την θέση της. Θεωρήσαμε ότι οφείλεται στο έλλειμμα διοικητικών ικανοτήτων και στην απειρία της. 
Η καλή πίστη όμως έχει και τα όριά της δύο χρόνια μετά. 
Επ’ ευκαιρία ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η δημοτική αρχή έχει επιλέξει: μεγάλη ομάδα έργων, όπως συντηρήσεις σχολίων, παιδικών χαρών, πεζοδρομίων κλπ να μην ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που εκτελεί και να μην του δίνει την δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του. Ετσι για όποιες λανθασμένες επιλογές, κακοτεχνίες, δυσλειτουργίες και αστοχίες, όχι μόνο δεν ευθυνόμαστε, αλλά ούτε καν γνωρίζουμε ότι εκτελούνται. 
Είναι ένα ακόμη στοιχεία της νέας σελίδας δημοκρατίας, συλλογικής προσπάθειας και συμμετοχής που έχει εγκαινιάσει η δημοτική αρχή στο δήμο μας. Δυστυχώς τις επιπτώσεις αυτής τη απομόνωσης, οι συμπολίτες μας θα τις αντιληφθούν αρκετά χρόνια μετά. 
«Τραγική Ειρωνεία» όπως στα Ομηρικά Επη! Ο πολίτης - πρωταγωνιστής δεν γνωρίζει το άδοξο τέλος του. Κι εμείς το παρακολουθούμε χωρίς να μπορούμε να αλλάξουμε το σενάριο! 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

6 σχόλια:

  1. Ο δήμαρχος έχει να προικίσει παιδιά αν δεν φάει τώρα πότε θα φάει ; Έτσι κι αλλιώς τρία χρόνια μείνανε μετά θα φάει σουτ. Οπότε ότι προλάβει να βάλει στην τσέπα του τώρα θα το βάλει. Γιατί διαμαρτύρεστε. Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Όλα ο πεθερός θα τα πληρώνει. Νισάφι πιά. Έχει και κάποιον εγωισμό ο άνθρωπος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερωτηματικό προκύπτει από την έλλειψη αντιδράσεων των θεωρούμενων "δημοκρατικών "του συνδυασμού Αποστολόπουλου,πασοκογενών κλπ.Εκτός αν όλοι έχουν κάποιο "πλεονέκτημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ο Αποστολόπουλος πήγε με τον Ξύδη κατηγορούσε τον Νικολάου για τα έργα στο Χολαργό.Τελικά πρέπει να γευτείς την εξουσία για να καταλάβεις τη γλύκα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας δούμε τα έργα και εμείς οι πολίτες θα κρίνουμε πιος έχει δίκιο και πιος έχει άδικο . Πάντως τον χάρη που στηρίζει την ανθελληνική κυβέρνηση καθαρμάτων ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έργα ;;;;;;; ποιά εργα ;;; έργα θα δεις από το 2019 και μετά όταν ξεκουμπιστεί ο πιό άχρηστος δήμαρχος όλων των εποχών. Άσε το Χάρη και τον οποιονδήποτε να λέει τα δικά του. Τον Λιάκουρα να ξεφορτωθούνε μόνο και τίποτα άλλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Κουγιουμτζόπουλος εκτός από το να κατηγορεί τον Δήμαρχο μέρα νύχτα δεν γνωρίζει τίποτα άλλο . Για τον φίλο του τον απατεώνα κομμουνιστή Τσίπρα που μας έχει πηδήξει στους φόρους και στα Μνημόνια δεν γνωρίζει κάτι . Εκεί χάνει τα λόγια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή