Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ!!! ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ...

Πυρά από παντού δέχεται ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA για τις επαφές με ΕΠΟ και Σταύρο Κοντονή, Κωστάκης Κουτσοκούμνης δέχεται πυρά από την κυπριακή κυβέρνηση...

και όχι μόνο.
Ο λόγος; Συμμετείχε σε φιλικό αγώνα με τη φανέλα της Τουρκίας, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο.
Ομάδες όπως η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ ζητούν εμμέσως πλην σαφώς την παραίτησή του, ενώ η κυβέρνηση τον έβγαλε στη σέντρα λίγο πριν ο ίδιος βρεθεί ξανά στην Ελλάδα για το κρίσιμο αυριανό ΔΣ της ΕΠΟ ως εκπρόσωπος της FIFA.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης:
«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η Κυβέρνηση επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό»!

Αντίδραση υπήρξε και από την ΕΔΕΚ: «Αναμέναμε από τον κ. Κουτσοκούμνη τη δημόσια απολογία του και την άμεση παραίτηση του. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Κουτσοκούμνης να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού μέσω της τουρκικής σημαίας».

Η απάντηση μέσω facebook
«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σε έναν ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι.

Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει.

Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε Ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή», έγραψε ο Κουτσοκούμνης.
onsports.gr

2 σχόλια:

  1. Πιο βλάκας πεθαίνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια φανέλα της τουρκίας...ποια Στικούδη...ποια δίδυμη αδελφή της...; Ποια ΑΜΣΤΕL;;;
    Την Τούλα θα πάρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή