Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ… ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αναδεικνύαμε προ ημερών στο άρθρο μου: “Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επί δεκαετίες το διαμελισμό της Ελλάδος” πως, Νατοϊκό σενάριο του 1995, είχε δει εν μέρει το φως της δημοσιότητας και το οποίο προέβλεπε την...

αυτονόμηση της Θράκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίας ασφαλείας της εποχής εκείνης, η μερική δημοσιοποίηση αυτού του σεναρίου , αποσκοπούσε στους κάτωθι στόχους:
  • Να διαπιστωθεί ο βαθμός αντίδρασης της ελληνικής κοινής γνώμης.
  • Η τρομοκράτηση από τους τρομοκράτες παγκοσμιοποιητές των κατοίκων της Θράκης με σκοπό τη σταδιακή αποχώρησή των από την περιοχή, την πώληση των περιουσιακών στοιχείων και την αγορά τούτων από μουσουλμάνους.
  • Την αποθάρρυνση επενδύσεων στην περιοχή.
  • Την αποθάρρυνση των ενδιαφερομένων για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρουπόλεως.
Από πλευράς μου πάρα πολλές φορές έχω γράψει γι΄ αυτό το υπέροχο κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, με τους πολύ σπουδαίους ανθρώπους. Τα δημοσιεύματά μου αυτά, ένα και μόνο σκοπό είχαν και έχουν. Να συμμεριστούν πολλοί περισσότεροι τις δικές μου ανησυχίες για τα τεκταινόμενα σ΄αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδος μας. Ανησυχίες, που πηγάζουν από την ύποπτη εγκατάλειψη της Θράκης από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις της Μεταπολιτεύσεως. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται ουδεμία αναπτυξιακή πολιτική στην περιοχή και θα έλεγα ότι εκτός της πασιφανέστατης αυτής εγκατάλειψης, “προσπαθούν” αυτές οι κυβερνήσεις να ρίξουν τη Θράκη και τους Θρακιώτες στην “αγκαλιά” της Τουρκίας!!      

Στην εγκατάλειψη και στην παρακμή η Θράκη μας.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιεύθηκε το άρθρο του κ. Ηλία Ηλιακόπουλου, Δικηγόρου, με τίτλο: “Η εγκατάλειψη της Θράκης”. Παραθέτω απόσπασμα από αυτό το πολύ καλό άρθρο: 
“… Αλλά ούτε καν νοιάζονται για την κατοχύρωση της Εθνικής υπόστασης της Θράκης. Αν πραγματικά νοιάζονταν εκεί κάτω όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα πολιτικά τους κνώδαλα θα έπρεπε να έχουν έναν βουλευτή υπηρεσίας επί μονίμου βάσεως στην Θράκη, για να αφουγκράζεται και να ενημερώνει το κέντρο για τις αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες, που πρέπει να γίνουν σε Εθνικό επίπεδο (πχ να μην χάσουμε τους Πομάκους). Όχι να πίνουν καφεδάκια στο κυλικείο της Βουλής ή στο Κολωνάκι. Αν θέλεις να κρατήσεις τον τόπο σου στα σύνορα, τον εξοπλίζεις καλύτερα από την πρωτεύουσα. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν γίνεται. Θα έπρεπε ακόμη η ζώνη αυτή να είναι σχεδόν αφορολόγητη και όχι να ετοιμάζουν και αύξηση του ΦΠΑ σε 24% (έλεος πια) για να αποτελεί κίνητρο προσέλευσης νέων ανθρώπων με επιδοτούμενα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια, για να φτιάχνουν το σπίτι και την επιχείρησή τους εδώ, να έρχονται και όχι να φεύγουν, ως και να μην γίνονται βορά στα χέρια των τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank. Η τελευταία μεσουρανεί με τις ευλογίες της καθεύδουσας ελληνικής πολιτείας, παρ΄ ότι όλοι γνωρίζουν στο παρηκμασμένο κέντρο, ότι από πίσω κρύβεται η επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Κανείς από τα πολιτικά ανδράποδα καριέρας δεν αναρωτήθηκε που βρίσκει χρήματα η παραπάνω τράπεζα και χορηγεί αφειδώς δάνεια εν καιρώ κρίσης, πρωτίστως σε μουσουλμάνους αλλά και σε Χριστιανούς, με σημαντική όμως υποθηκευτική δέσμευση…”.  

Περίεργα “ερωτευμένος με την Θράκη” ο Νικόλαος-Τέρενς-Σπένσερ Κουίκ.           

Αντλώ επίσης, από το πολύ έγκυρο http://www.1ki1news.gr/ και το άρθρο: “Οι μνηστήρες της Θράκης” του πολύ καλού δημοσιογράφου Αθανασίου Ζωγράφου, το παρακάτω απόσπασμα:
“…Ερωτευμένος επίσης με την Θράκη ως άλλος μνηστήρας φαίνεται να είναι και ο Υπέρ-Έλληνας… Νικόλαος Τέρενς Σπένσερ Κουίκ «Ελληνικότατο όνομα», που εκτός από πατέρας του Έλληνα σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Κουίκ (βλέπε βικιπαίδεια), συμβαίνει να είναι και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ!
Ο κύριος Κουίκ αντί να έχει συχνή παρουσία παρά τω Πρωθυπουργώ (με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου) αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υποχρέωση που απορρέει από την ιδιότητά του και μέρος των καθηκόντων του, επί σειρά αρκετών μηνών τώρα… επιδίδεται σε μυστήριο φλερτ με την «ωραία» Θράκη! Είναι ικανός να υπογράψει μέχρι και σύμφωνο συμβίωσης μαζί της… Ας ήξερα μόνο τους όρους!
Το ενδιαφέρον του για την περιοχή αποτυπώνεται ως και υπέρμετρο.
Αυτό το υπέρμετρο είναι που φοβίζει! Θα μας πει ο φλογερός φιλόπατρις Ελληναράς τι έχει καταφέρει-προσφέρει στην περιοχή, για την οποία σαν πολύ δεν κόπτεται; Κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας και επομένως ή καχυποψία είναι δικαίωμα οποιουδήποτε.
Έχω δικαίωμα να είμαι επιφυλακτικός για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην πατρίδα μου. Αρκεί να του θυμίσω τον μεταξύ μας διαπληκτισμό με αφορμή τα δύο ζητήματα ιδιαίτερης εθνικής σημασίας που του έθεσα σε συνέντευξη τύπου. Δύο ερωτήσεις με αδιάψευστες πληροφορίες από σοβαρές πηγές, για θέματα που αφορούν στην δημόσια ασφάλεια της Θράκης αλλά και γενικότερα της χώρας…
Προφανώς όμως, δεν τις περίμενε ούτε από τους «λαμπερούς» του δημοσιογραφικού χώρου. Αμήχανος, τις χαρακτήρισε ως απόρρητες πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και βλακωδώς θεώρησε, πως με την επιμονή μου προσφέρω υπηρεσίες στους Τουρκο-πράκτορες! Άρα; Επιβεβαίωσε την σπουδαιότητα που του επισήμανα. Πάντως παρά την διαδικτυακή έκταση - και την δισέλιδη δημοσίευση στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα - ποτέ δεν απάντησε επί της ουσίας των ερωτήσεων…
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μετά την δημοσίευση των διαλόγων μας, αρκέστηκε μόνο στην προσέγγιση κοινών πολιτικών φίλων μας, άλλων γνωστών και «συναδέλφων μας» για να τους ζητήσει να μου μεταφέρουν την ειλικρινή συγνώμη του αλλά και την επιθυμία του για κατ ιδίαν συνάντηση. Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα.
Έστω! Ας απαντήσει στα παραπάνω και στο αν θα μετακομίσει για πάντα στην Κομοτηνή για να είναι στην καρδιά της «πολυπόθητης» Θράκης και να μεταφέρει στα αφεντικά του… τον απόηχο των κτύπων της!
Τον συμβουλεύω πάντως αντί να αφήσει την Αθήνα, ας αφήσει την υπουργική καρέκλα που τον «μάγκεψε» κι ας γυρίσει στην δημοσιογραφία που κάποτε μάγεψε. Ως καθηγητής δημοσιογραφίας πρέπει να ξέρει πως οι μαθητές του όπως και η κοινωνία έχουν την απαίτηση να κατανοήσει όσο είναι καιρός πως…
Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο. (Βίκτωρ Ουγκώ).
Τελειωμό δεν έχουν οι μνηστήρες της Θράκης! Κι ατελείωτα μπορούμε να μιλάμε γι αυτούς. Τελειωμό όμως δεν έχουν και τα κάλλη της, η ιστορία της, ο πολιτισμός, οι αντοχές και η δύναμή της… Όλα όπως της πρέπουν. Όσα πρέπουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Η Ελλάδα δεν είναι «παρτίδα»… Είναι Πατρίδα!!!

Έχει υποχρέωση να απαντήσει.

Θεωρώ επιβεβλημένη την υποχρέωση του κ. Νικολάου - Τέρενς - Σπένσερ Κουίκ, να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω. Από τη στιγμή που επί σειρά ετών – με την ενασχόλησή του με τους ΑΝΕΛ – περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή μας. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και για τον ίδιο – πολιτικά – να μας ενημερώσει εάν οι τόσο συχνές επισκέψεις του στη Θράκη, έχουν δημιουργήσει ανάπτυξη, επιχειρηματική δραστηριότητα, μείωση της ανεργίας, ασφάλεια των κατοίκων της από τις ενέργειες και τις απειλές της ανεξέλεγκτης πολιτικής δραστηριότητας του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής!!
Πρέπει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους Θρακιώτες, για τις παρεμβάσεις του – ως ο αρμοδιότερος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – στον Πρωθυπουργό, υπέρ ζητημάτων της Θράκης μας!!    

Επιβάλλεται… Διαφορετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου