Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ(;)

Οι μέρες και ώρες που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Η Τουρκία, έχοντας την κάλυψη του ΝΑΤΟ, διότι αυτό με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης μπήκε στο Αιγαίο, εντείνει καθημερινά την προκλητικότητά της αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ακόμη και τα ελληνικά νησιά. Μπορεί να ζήσουμε-από στιγμή σε στιγμή- τραγικές καταστάσεις που θα θυμίζουν τον Αττίλα του 1974 με την...

εισβολή στην Κύπρο. Είναι πολύ πιθανό και δεν πρόκειται για σενάριο φαντασίας. Εδώ που έχει φτάσει τη χώρα, με την προδοτική πολιτική των Τσίπρα-Καμμένου, με ξεδοντιασμένη την ελληνική οικονομία και έτοιμη να λυγίσει ακόμη περισσότερο στις απαιτήσεις των εχθρών της-οικονομικών δολοφόνων, η επίθεση της Τουρκίας σε βάρος ελληνικού νησιού ή νησιών, είναι κάτι που πρέπει να αναμένεται. 
Το πιο κάτω ρεπορτάζ από το pentapostagma.gr: 
Η συνεχιζόμενη ύποπτη , προκλητική και άκρως επικίνδυνη υπερπτήση  οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις  Οινούσσες και σήμερα 13 Απριλίου 2016  , έχει θέσει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ σε ύψιστο συναγερμό για τα σχέδια της Άγκυρας.
  Για τρίτη ημέρα σήμερα, από τις 8:33 που ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες μέχρι και τις 9:30 είχαν σημειωθεί συνολικά πέντε πτήσεις άνωθεν του νησιού, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο.
Το Αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας στην Λάρισα  έχει αποστείλει  αεροσκάφη  F-16 από το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Λήμνου και αναχαιτίζει συνεχώς τα Τούρκικα μαχητικά με το βλέμμα των Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό όλες οι μονάδες της αεράμυνας πρώτης γραμμής. !!!!
Έλληνες επιτελείς φοβούνται για τυχόν υλοποίηση του παλαιότερου σχεδίου με την ονομασία SUGA  με κάποιες « παραλλαγές»  με το οποίο ενδεχομένως να επιχειρηθεί η δημιουργία «επεισοδίου» τύπου Ιμίων,  με σκοπό την διεκδίκηση και «νομιμοποίηση»  των άνομων τουρκικών επιδιώξεων στο Αιγαίο.   
Υπενθυμίζουμε ότι το παλαιότερο τουρκικό σχέδιο με την κωδική ονομασία  SUGA  το οποίο αποκάλυψε το 2003 ο τουρκικός τύπος , αφορούσε την απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο, με συνδυασμένη ενέργεια τουρκικών αμφίβιων ειδικών δυνάμεων, αερομεταφερόμενων ειδικών δυνάμεων,  στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βαριοπούλα».
Η επιχείρηση θα γινόταν τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα  δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Geni Safak. Επιβεβαιώνονται έτσι όσοι πιστεύουν ότι αν γίνει ενέργεια της Τουρκίας κατά της νησιωτικής Ελλάδας αυτή θα αφορά τα Δωδεκάνησα, αφού η Λέρος ήταν ο κύριος στόχος τους, για τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι υπάρχει νομική ασάφεια στην κυριαρχία τους από την συνθήκη των Παρισίων του 1948.
Επισημαίνουμε επίσης την σπουδή που επέδειξαν οι Τούρκοι στην πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου στην Κίναρο , και στην επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής αεροπορίας στους τρεις ηρωικούς πιλότους , όταν παρενέβησαν στον ασύρματο για να τονίσουν ότι πρόκειται για περιοχής τουρκικής επιχειρησιακής ευθύνης όσον αφορά την έρευνα και την διάσωση.   
Είχαμε προειδοποιήσει σαφέστατα ότι σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και το  Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών και άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζεται επακριβώς   το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζοντας  ότι “Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των «απωλεσθέντων» !! 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”.!!!!
Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία “κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα” όπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερνττογάν. !!!!!
Δεν πρέπει να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι το σχέδιο αυτό θα επιχειρηθεί να λάβει «σάρκα και οστά». Ότι έκαναν στην  Κύπρο όταν τους δόθηκε η ευκαιρία θα το επιχειρήσουν εκ νέου.
Η χώρα μας ευρίσκεται στην «γωνία» από δανειστές και φίλους ενώ οι λαθρομετανάστης αλωνίζουν στην χώρα, η Τουρκία ευρίσκεται και αυτή σε «περιδίνηση» λόγω της «διαφωνίας» με τις ΗΠΑ για το Κουρδικό ζήτημα ενώ η Άγκυρα απειλεί να κλείσει την βάση του Ινστιρλίκ.
Δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να τρέφουμε αυταπάτες ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι δεν θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την ιστάμενη κατάσταση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο Πέλαγος.
Πάντως τα συνεχόμενα «επεισόδια» πάνω από τους Φούρνους και τις Οινούσες καταδεικνύουν σύμφωνα με την διεθνή  στρατιωτική τακτική  την ύπαρξη σαφώς πολεμικού  «σχεδίου» το οποίο ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και δεν πραγματοποιείται για τα «μάτια του κόσμου».
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πράξουν το καθήκον τους  όπως πάντοτε έπρατταν φτάνει η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών  και να λάβει τις ορθές αποφάσεις. Εάν δεν αντιδράσουμε οι Τούρκοι θα «αποθρασυνθούν» ακόμα πιο πολύ και  αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές το θέμα παρακολουθούν και οι Ρώσοι  τόσο από την Συρία όσο και από ραντάρ στην νότια Ρωσία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%b5.html#ixzz45gx2A9oy

1 σχόλιο:

  1. Οι συριζοανελέοι τα ξύνουν κανονικά. Αυτά που ενδιαφέρουν τους συριζοανελέους είναι να θανατώσουν τους Έλληνες και να τους αντικαταστήσουν με λαθρομετανάστες που έφεραν παράνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή