Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΧΑΟΣ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑϊΚΗ ΕΝΩΣΗ! ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ....

Σκηνικό τρόμου στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες διαδηλωτές να σπάνε, να καίνε, να λεηλατούν. Μια ελληνική πρωτεύουσα παραδομένη στη βία...

μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που οδηγεί την χώρα στην έξοδο από το ευρώ και τις επιχειρήσεις πανικόβλητες να την εγκαταλείπουν.
Αυτή ακριβώς την εικόνα σκηνοθετούν για την Ελλάδα οι δανειστές ώστε να αποτελέσει φόβητρο για τους βρετανούς ψηφοφόρους και να αποφευχθεί το Brexit. Οσο ύπουλο κι αν ακούγεται το βασικό επιχείρημα της προεκλογικής εκστρατείας για την παραμονή ή έξοδο από την Ε.Ε. θα είναι “κοιτάξτε μην γίνουμε σαν την Ελλάδα η οποία βγήκε από το μαντρί και κινδυνεύει να τη φάει ο λύκος…”
Οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να την φθάσουν στο σημείο να τα σπάσει με δική της ευθύνη με τους δανειστές είναι τεράστιες-σε λίγο θα γίνουν αφόρητες.
«Για τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ είναι ζήτημα αξιοπιστίας να ασκήσουν τώρα πιέσεις στον Τσίπρα για ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων-σχολιάζει και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί ένα μέτρο λιτότητας με ένα άλλο, όμως στο τέλος θα πρέπει προκύψει το αποτέλεσμα που έχει συμφωνηθεί». Όπως εκτιμά ο σχολιαστής, πέρα από το ζήτημα του προϋπολογισμού, όπου διαφαίνεται δυνατότητα συμβιβασμού, «στο δεύτερο μεγάλο επίμαχο σημείο -την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα- αντιθέτως δεν διαφαίνεται τρόπος να επιτευχθεί μια λύση που να βγάζει ασπροπρόσωπους όλους τους εμπλεκομένους».
Το σενάριο να θυσιασθεί η Ελλάδα προς παραδειγματισμό είναι εφιαλτικό και αληθινό συνάμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου