Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ "ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ (;) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (;;;)!


Αυτό το πολιτικό σκύβαλο με τις ανθελληνικές αντιλήψεις, φαίνεται ότι θέλει να μολύνει και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την μεγάλη εορτή της  Ορθοδοξίας στο 15αύγουστο της Παναγίας! 
Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να... δώσει τα κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών στον Βέλγο Γιάν Φαμπρ στην οποία έπαιξε την εμετική παράσταση «Παλλόμενα Πέη», προκάλεσε...

θύελλα αντιδράσεων από πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών και  όχι μόνο! 
Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα. 
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, θα δοθούν παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την περίοδο του 15αύγουστου, λίγο πριν από τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Με τον αισχρό αυτό τρόπο, ο Μπαλτάς προφανώς επιδιώκει να διασύρει παγκοσμίως τόσο το αρχαίο ελληνικό θέατρο, όσο και την κατανυκτική ατμόσφαιρα που θα επικρατεί εκείνες τις ημέρες για την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης! 
Μιλάμε για το αίσχος του αίσχους!!!

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Βέλγος Γιάν Φαμπρ, είναι 24ωρης διάρκειας και συμμετέχουν 27 συντελεστές.
Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή... ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη.
Βέβαια, αναφέρεται ότι μάλλον πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο η μετάβαση του "καλλιτεχνικού" επιτελείου στην Επίδαυρο για παράσταση. Όμως, με το ανθελληνικό και αντιορθόδοξο μένος που διακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μην αποκλείετε τίποτε!



2 σχόλια:

  1. Μόλις διάβασα ότι ο κύριος Φάμπρ παραιτήθηκε διότι "ήρθα με ανοιχτό μυαλό... [...] και δεν μπορώ να εργάζομαι σε εχθρικό περιβάλλον", είπε.

    Στο καλό, κύριε Φάμπρ. Δεν νομίζω ότι θα μας λείψετε.
    Πάρτε τα Παλλόμενα Εργαλεία σας και πηγαίντε αλλού που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι. Εμείς εδώ είμαστε παραδοσιακοί. Τα Παλλόμενα Εργαλεία τα έχουμε για τις ιδιωτικές μας στιγμές. Εσείς, εάν τα έχετε για τις δημόσιες εμφανίσεις, δικό σας το θέμα.

    Αν και..., τώρα που το σκέφτομαι, λες να μην κάνει δεκτή ο Υπουργός την παραίτηση αυτού του εξαίρετου καλλιτέχνη;
    Όλα παίζουν! Έχουμε δει τόσα πολλά στην διάρκεια της "1ης, 2ης, 3ης φοράς Αριστερά" που ... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, που έλεγε και ο αείμνηστος πατέρας μου.
    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήξαμε στους θολοκουλτουριάρηδες αριστερούς του Κώλου και της αρπαχτής, που θα σπεύσουν..."αθρόα" να παρακολουθήσουν το θέαμα της "παλλόμενης τσουτσούνας". Πήξαμε στους ομοφυλόφιλους και λαθρόβιους που παρελαύνουν σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και μέχρι τώρα δεν τους "γιαουρτώνει" κανείς, με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται όλο και περισσότερο! Εφαρμόζουν σε πλήρη ανάπτυξη το Δόγμα του Σοκ στην Πατρίδα μας, έως ότου να μας εξαθλιώσουν και μας αφελληνίσουν εντελώς, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνουν τα ήθη μας, τις παραδόσεις μας, την προσήλωσή μας στους αρχαίους προγόνους μας και σε ό,τι ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!!!
    Θα αφήσουμε τον εσμό από αυτά τα πολιτικά απορρίμματα να μας "διαφεντεύουν" για πολύ καιρό ακόμη;
    Ο Πνευματικός και θεατρικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει...η Ακαδημία Αθηνών και οι πνευματικοί ταγοί του τόπου που είναι; ``Περί άλλων τυρβάζουν΄΄;
    Εκτός και αν έχουν διαβρωθεί τα πάντα, οπότε όλο αυτό το σκουπιδαριό που μας κυβερνά(;) εν τέλει πέτυχε τον "σκοπό του εκμαυλισμού μας" και γίναμε όλοι οι Έλληνες υπηρέτες της ΝΤΠ!! Δεν το πιστεύω, ΌΤΙ ΌΛΑ ΈΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΊ, γιατί "εξακολουθούμε(!!)" να αντιδρούμε οι ...ΓΝΗΣΙΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ, στην ΑΝΩΜΑΛΗ φύση και θέση ιδεοληψία τους!!!
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή