Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ! “ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ”! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και χημικά στην πορεία των λιμενεργατών κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
Διαδηλώνουμε ενάντια σε αυτούς «που άλλα έλεγαν πριν από έναν...

χρόνο και άλλα πράττουν σήμερα», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους
Ένταση και χημικά στην πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι λιμενεργάτες όλης της χώρας, την ώρα που έπεφταν οι υπογραφές για τη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της Σταδίου προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο Ζάππειο. Η αστυνομία με κλούβες των ΜΑΤ τους έκλεισε τον δρόμο στην οδό Αμαλίας στο ύψος της Ξενοφώντος, προκειμένου να τους εμποδίσει να φτάσουν στο Ζάππειο. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και ζητούσαν από την αστυνομία να τους αφήσουν να φτάσουν έως το Ζάππειο. Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30, όταν μια ομάδα από τους διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους λιμενεργάτες κάνονας χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή και ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία ζητώντας «να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους».
Λόγω της απεργίας σήμερα είναι κλειστά όλα τα εμπορικά λιμάνια της επικράτειας.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι λιμενεργάτες «διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν από έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα».
IMG_3135IMG_3151IMG_3144IMG_3143IMG_3139IMG_3137
c2c3c4limelime1lime2


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου