Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ.."! ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ!!! ΔΕΙΤΕ...

Καλημέρα,
Οφείλω να εκφράσω την οργισμένη διαφωνία μου για την παραίτηση του διακεκριμένου Βέλγου...
καλλιτέχνη Γιαν Φάμπρ από τη θέση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο εν λόγω... διεθνούς φήμης εικαστικός, άξιος συνεχιστής της πνευματικής κουλτούρας του διαφωτισμού - έγινε γνωστός για τα υψηλής αισθητικής διαδραστικά έργα με τις γάτες που στρίγγλιζαν στον αέρα, με τα παλουκωμένα κοτόπουλα και με τα σάπια κρέατα, δηλαδή με θέματα προχωρημένης οικολογικής συνείδησης.

Η επιτυχημένη αυτή πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα (έχει φάει καρπαζές στη Ν. Υόρκη, αυγά στο Λονδίνο, μάπες στο Παρίσι κλπ) ήταν προφανώς το «εισιτήριό» του για να επιλεγεί από τον εξίσου διεθνούς φήμης πνευματικό άνδρα (και υπουργό πολιτισμού) Μπαλτά, έναν τύπο με παρουσιαστικό συνταξιούχου του ΟΓΑ, για τη θέση του Διευθυντή του Φεστιβάλ. Ο μεγιστάνας του πνεύματος Μπαλτάς- αυτός που αντιμάχεται με σφοδρότητα την αριστεία ως ναζιστικό κατάλοιπο- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν οδηγήσει τον σύγχρονο Μιχαήλ Άγγελο στον άλλο πνευματικό κολοσσό Τσίπρα, συνάντησε κατ’ ιδίαν τον καλλιτέχνη, και του έθεσε το εξής ερώτημα: «Ποιο είναι το έργο σου που θα εξέφραζε καλύτερα τη σημερινή Ελλάδα;» Ο καλλιτέχνης φέρεται να ενθουσιάστηκε και του απάντησε αυθόρμητα: «Η σύγχρονη Ελλάδα με εκφράζει απόλυτα. Το φημισμένο έργο μου «παλλόμενα πέη» συμβολίζει τις άοκνες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.»
Η ενθουσιώδης αυτή ανταπόκριση στο συμβολισμό, ήταν που ώθησε τον υπουργό να προτείνει στον καλλιτέχνη να επισκεφθεί το Μαξίμου

Λοιπόν, επίσης για λόγους συμβολισμού, διάλεξε να φορέσει ένα γούνινο αμπέχονο στους 25 βαθμούς της Αθήνας και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό που στήθηκε ξανά στις κάμερες, πιστεύοντας ότι θα συναντούσε εκ νέου τη Τζολί, μόνο που μάλλον δεν άκουσε καλά, αυτή τη φορά. Παρά ταύτα, τον δέχτηκε με χαρά, ειδικά όταν πληροφορήθηκε ότι στο Φεστιβάλ, επίσημοι προσκεκλημένοι θα ήταν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο σε κλειστή πρεμιέρα στην Επίδαυρο και μάλιστα στις πρώτες θέσεις ώστε να κατανοήσουν αναπόσπαστοι το περιεχόμενο της παράστασης, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο (παλλόμενο) κυβερνητικό έργο.
Η αιφνιδιαστική παραίτηση του ιδιοφυούς ψυχανώμαλου καλλιτέχνη, βύθισε στην απογοήτευση σύσσωμη την Κυβέρνηση, αφού απεδείχθη ότι κανένας από εμάς δεν κατάφερε να συνοψίσει καλύτερα από τον Βέλγο σε ένα δρώμενο πού έχουν γραμμένους οι εταίροι μας την Κυβέρνηση όσο και τις προσπάθειές της.
Στον πρωθυπουργό, στον υπουργό του και στην Κυβέρνησή τους, να ευχήθούμε πάντα τέτοιες καλλιτεχνικές επιτυχίες. Η στιγμή που οι πολίτες της χώρας, παλλόμενοι κι αυτοί από «αισθήματα αγάπης» θα τους εκδιώξουν μια για πάντα, δεν είναι καθόλου μακριά..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου 

1 σχόλιο:

  1. Ποιος "πρωθυπουργός" ποιός "υπουργός ; Τα κατακάθια της πολιτικής οι άχρηστοι οι κλεφτοκοτάδες οι άπλυτοι οι ανεγκέφαλοι δεν έχουν το δικαίωμα να φέρουν τίτλους. Τα "σκουπίδια " έπρεπε να αναφέρεστε ως τίτλος για αυτους τους γελοίους καταγκιόζηδες που κατέστρεψαν τη χώρα. Κανείς από τους προηγούμενους δεν έφτασε την Ελλάδα σε τέτοιο χάλι. Ο κόσμος ζει με τη σκιά του φόβου και της τρομοκρατίας καθημερινά για αυτό δεν αντιδρά. Οι πεινασμένοι βουλευτές του δεν τον ρίχνουν γιατί δεν υα ξαναβρούν λεφτά που ούτε τα ονειρεύτηκαν. Μόνη ελπίδα ο χρόνος που περνά. Τόσα ψέματα δεν τα ξεστόμισε ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Ο γελοιοδέστερος πρωθυπουργός όλων των εποχών εξελέγη βασιζόμενος στην ελπίδα και την απογοήτευση για τα προηγούμενα μνημόνια και στα απίστευτα ψέμματα. Εχουμε φτάσει στο σημείο να ντρεπόμαστε που ονομαζόμαστε Έλληνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή