Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΣΟΚ! ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΙΝΣ! ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ!!!

Σοκ και θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή: νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ο Πρινς, σε ηλικία 57 ετών!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σορός του γνωστού καλλιτέχνη...

βρέθηκε στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).
«Με θλίψη επιβεβαιώνω πως ο θρυλικός καλλιτέχνης, Πρινς Ρότζερ Νέλσον, πέθανε, σε ηλικία 57 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια θανάτου. Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, η αστυνομία διεξάγει έρευνα.
spl336764_004.jpg
(Το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός ο Πρινς)
Θυμίζουμε πως, την περασμένη Παρασκευή, ο Πρινς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο του να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόι.
Ο τραγουδοποιός είχε δώσει συναυλία στο «The Fox Theatre» της Ατλάντα την περασμένη Πέμπτη, ενώ, τηνΚυριακή που μας πέρασε, οι παπαράτσι τον είχαν «τσακώσει» να  κάνει ποδήλατο κοντά στο σπίτι του.
Ποιός ήταν ο ταλαντούχος μουσικός και ο εραστής των διασήμων
Γεννημένος στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρινς Ρότζερ Νέλσον είχεπεριπετειώδη παιδικά χρόνια, αλλά και κλίση στην μουσική από μικρός.
prince-5.jpg
Σε μικρή ηλικία εγκατέλειψε την μητέρα και τον θετό του πατέρα για να πάει να ζήσει με τον βιολογικό του πατέρα, Τζον Νέλσον, που ήταν μουσικός και του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως,τον εγκατέλειψε και υιοθετήθηκε από την οικογένεια Άντερσον.
Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1978, με το «For You», ένα άλμπουμ με επιρροές από funk και soul, από το οποίο ξεχώρισε το «Soft And Wet». Η επιτυχία άρχισε να έρχεται ένα χρόνο μετά, όταν ο Prince επιστράτευσε το συγκρότημά του και έκαναν τις ΗΠΑ να τραγουδούν τα «Why You Wanna Treat Me So Bad?» και «I Wanna Be Your Lover».
spl1268457_034 (529x800).jpg
Σταθμός στην καριέρα του στάθηκε το 1984, οπότε και κυκλοφόρησε το «Purple Rain», μία ταινία που εξιστορούσε, κατά κάποιο τρόπο, την αυτοβιογραφία του και στην οποία ο ίδιος είχε  τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό soundtrack «When Doves Cry», όχι μόνο ξεχώρισε σαν single, αλλά ήταν το πρώτο του τραγούδι που πήγε στο No 1 των αμερικάνικων charts.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο τραγουδοποιός καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες μορφές τηςμουσικής της δεκαετίας του ’80, ενώ η δεκαετία του ’90 μπήκε θριαμβευτικά με το soundtrack της ταινίας «Batman», την μουσική της οποίας ανέλαβε ο Πρινς και έμεινε στην κορυφή των charts για περίπου δύο μήνες.
spl1268457_057 (800x759).jpg
Τον Ιούνιο του 1993 κάνει μία σημαντική αλλαγή: εμφανίζεται παντού, όχι με το όνομά του, αλλά με ένα μυστηριώδες σύμβολο, ενώ η συμπεριφορά άρχισε να γίνεται… αλλοπρόσαλλη και πολλές φορές μιλούσε με φθόνο. Το σύμβολο αντικαταστάθηκε περίπου έξι μήνες μετά, από τη φράση «The Artist Formerly Known As Prince».
Ιστορία έχει αφήσει και η συνεργασία του με την Σινέντ Ο' Κόνορ, στο τραγούδι «Nothing Compares 2 U», του 1990, που έγινε επιτυχία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ ο ίδιος δεν σταμάτησε να βγάζει δίσκους, με πιο πρόσφατο το «HITnRUN Phase One», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στην προσωπική του ζωή, ο Πρινς υπήρξε εραστής πολλών διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, η Κιμ Μπάσιντζερ και η Κάρμεν Ηλέκτρα, ενώ έχει ήδη δύο διαζύγια.
CglcTdbU4AE9qDC.jpg-large
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου