Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ! ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ; ΘΑ ΤΟ...ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ;

Η απόφαση αφορά στην Ρωμαιοκαθολική Ιταλία, όπως διαβάζουμε στο ellas-press.blogspot.gr και στο volcanotimes.com, ωστόσο 
είναι βέβαιον ότι οσονούπω έρχεται και εδώ! Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτής της απόφασης;

Κι όμως είναι αλήθεια...



Γνωστή ιταλική εφημερίδα, δημοσίευσε απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανακοινώνει πως από το Μάιο του 2016 η βάπτιση των παιδιών θα θεωρείται ποινικό αδίκημα, καθώς θα είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόκειται για μία αισχρή απόφαση που έχει στόχο να βλάψει την Ελληνοορθόδοξη πίστη.

Συγκεκριμένα, η απόφαση σκάνδαλο βασίζεται στο ότι ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνδυαστικά με το άρθρο 22, στο οποίο αναφέρουν πως τα βρέφη αδυνατούν να κατανοήσουν και ενεργήσουν με ελεύθερη βούληση, ώστε να αποδεχθούν μία συγκεκριμένη πίστη. Μάλιστα λένε πως το βάφτισμα θα πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και δε θα πρέπει να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις.

Επιπλέον προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης, το οποίο υποστηρίζουν ότι καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, με βάση το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που κυρώθηκε στις 25 Μαΐου του 1992.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, κ.κ. Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος! Δεν πρέπει να ξεσηλωθούν; Είναι δυνατόν η όποια βαλτή Δικαιοσύνη να καταργεί προαιώνιες θρησκευτικές παραδόσεις; Ο χριστιανισμός και η Ορθοδοξία δέχονται πλέον ολομέτωπη επίθεση από τους εχθρούς της! 

2 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι θα το καταπιούν. Και μάλιστα, αμάσητο!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι περίεργος πως γίνεται να απαγορεύεται με δικαστική απόφαση μια πράξη που δεν έχει επίσημη νομική ισχύ.

    Να το εξηγήσω.
    Στην Τουρκία αναγνωρίζεται από το νόμο μόνο ο πολιτικός γάμος. Ταυτόχρονα απαγορεύεται η πολυγαμία.
    Οι μουσουλμάνοι της επαρχίας, εφαρμόζουν τους θρησκευτικούς κανόνες και παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο 4 γυναίκες.
    Επειδή όμως ο νόμος δεν αναγνωρίζει το θρησκευτικό γάμο, δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για πολυγαμία, αφού στα μάτια του δικαστηρίου φαίνονται ως ανύπαντροι.

    Μήπως η είδηση για την Ιταλία κάτι άλλο θέλει να πει και χαθήκαμε στη μετάφραση;
    Κάθε διευκρίνιση, από κάποιον που γνωρίζει λεπτομέρειες για το θέμα θα ήταν χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή