Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ HILTON ΓΙΑ ΝΑ...ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 40% ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, "ΜΑΧΑΙΡΙ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, "ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ" ΤΟ ΕΚΑΣ! ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗ ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ....ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!

Δείτε χαμόγελο μέχρι το πάτωμα ο Κατρούγκαλος! Την ώρα που προσέρχεται στο Hilton για να συμφωνήσει σε όλα με τους τοκογλύφους...

τα χαμόγελα τρέχουν από τα μπατζάκια του! Έχει συμφωνήσει να σφάξει όλτες τις επικουρικές συντάξεις, να καταργήσει (σε διάστημα 3 ετών) το ΕΚΑΣ, κόψει όλα τα επιδόματα και...γελάει! Κατά τα άλλα, αυτά τα λαμόγια θα φέρουν...ανάπτυξη στη χώρα. 
Δείτε τι θα φέρουν, όπως αναφέρει το usay.gr:
Με μοναδικό θέμα ανοιχτό τις Επικουρικές Συντάξεις, κυβέρνηση και δανειστές έχουν συμφωνήσει σε όλα για το Ασφαλιστικό. «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να κλείσουμε» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, καθώς η διαπραγμάτευση που αφορά στο κομμάτι του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο, μετά από σημαντικές υποχωρήσεις της Αθήνας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευρωπαίοι δέχονται τη «ρήτρα βιωσιμότητας» που έχει προτείνει η κυβέρνηση, ενώ το ΔΝΤ ζητεί εφαρμογή της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος». Η πρόταση της κυβέρνησης (και προκειμένου να μετριαστούν οι - όποιες - μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις) προβλέπει  τα αποθεματικά των ταμείων πρόνοιας και κυρίως του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ) που υπολογίζονται σε 5,5 δισ. ευρώ, θα απορροφηθούν από το ΕΤΕΑ.
Μεταξύ των δύο πλευρών έχει επέλθει συμφωνία η οποία προβλέπει ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ενώ η Εθνική Σύνταξη θα είναι στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και στα 346 ευρώ για 15 χρόνια, δηλαδή θα βαίνει μειούμενη κατά 2% μεταξύ 19ου και 15 έτους.
Τσεκούρι σε επικουρικές και εφάπαξ
Όσον αφορά στα ποσοστά αναπλήρωσης, έχει γίνει δεκτή η πρόταση της κυβέρνησης για ποσοστό 0,77% στα 15 χρόνια ασφάλισης και 2% στα 40 χρόνια. Οι δύο πλευρές συζητούν την διαμόρφωση των ενδιάμεσων ποσοστών, με τους δανειστές να ζητούν μικρότερο βηματισμό μέχρι τα 25 έτη και μεγαλύτερο τα επόμενα προκειμένου όπως ισχυρίζονται να υπάρχουν ισχυρά κίνητρα παραμονής στην εργασία.
Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου η συγκεκριμένη θέση των δανειστών δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη αναλογικότητα και καλύτερες συντάξιμες αποδοχές για όσους θα συμπληρώσουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης, καθώς οι τελικές αποδοχές - που με το ασφαλιστικό θα υπολογίζονται στις αποδοχές στο σύνολο του εργάσιμου βίου - επηρεάζονται από τα χαμηλότερα ποσοστά τα πρώτα 25 χρόνια.
Το εύρος του κουρέματος των επικουρικών συντάξεων θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ή όχι των δανειστών της ελληνικής πρότασης για αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα για τρία χρόνια. Αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση, οι περικοπές θα κυμανθούν από 10% έως 40% (μεσοσταθμικά 20%). Πάντως από τις περικοπές  θα γλιτώσουν οι συνταξιούχοι με άθροισμα κύριας και επικουρικής έως 1.400 ευρώ ενώ το ποσοστό μείωσης για τους υψηλοσυνταξιούχους δε θα υπερβεί το 40%.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου εργασίας από τους 1,2 εκατ. συνταξιούχους του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου, μόνο 125.000 με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης θα θιγούν από τη μείωση των επικουρικών. Πρόκειται για συνταξιούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων, των εμπορικών καταστημάτων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ, των τραπεζών (Εθνικής ,Alpha και πρώην ΕΤΒΑ), των ναυτικών και τουριστικών πρακτόρων, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κα.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ θα επιφέρει μειώσεις έως και 20% (μεσοσταθμικά 10%) στους νέους συνταξιούχους αλλά και σε όσους αποχώρησαν μετά την 1/9/2013 και περιμένουν ακόμα να εισπράξουν την παροχή (62.000  εκκρεμείς αιτήσεις).


1 σχόλιο: