Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ”

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, με βάση εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο πρώην πρόεδρος του...



Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η 67χρονη σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 
Χειροπέδες στον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του για απάτη σε βάρος του «Ερρίκος Ντυνάν»Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή. Μέχρι τότε θα κρατηθούν στην Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως τα χρήματα είναι νόμιμα και πως έπεσαν θύματα των προσώπων που διαχειρίζονταν την περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη. 

Οι συλλήψεις

Ειδικότερα, αστυνομικοί εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη και έκαναν εκτεταμένες έρευνες, ενώ τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια. 

Η υπόθεση αφορά -σύμφωνα με την κατηγορία- σε μίζα εκατομμυρίων (σ.σ.: περίπου 3,2 εκατ. μάρκα) που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλε το ποσό της μίζας - σύμφωνα με τις Αρχές- για να προτιμηθεί. 

Μέρος του ποσού καταβλήθηκε -σύμφωνα με την κατηγορία- για να αγοραστεί κτήριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας της περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη.









1 σχόλιο: