Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗ! ΣΚΥΛΙΣΙΟΣ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Παγκόσμια διαμαρτυρία θα λάβει χώρα φέτος τον Ιούνιο στην πόλη Yulin, η οποία βρίσκεται νότια της Κίνας, ενάντια στο Φεστιβάλ Σκυλίσιου Κρέατος που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ίσως η μοναδική πόλη της Κίνας η οποία έχει αποκτήσει τη χειρότερη φήμη παγκοσμίως εξαιτίας...

αυτής της κτηνώδους διοργάνωσης που γίνεται κάθε χρόνο.φοτο1
Το 2010 όταν οι τοπικοί έμποροι κρέατος υποστηριζόμενοι από τους τοπικούς αξιωματούχους είχαν οργανώσει ένα… «Φεστιβάλ Σκυλίσιου Κρέατος» για το ετήσιο θερινό ηλιοστάσιο, η ενέργεια καταδικάστηκε από το κινεζικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά το φεστιβάλ εξακολουθεί και γίνεται εδώ και χρόνια ενώ συνεχώς γίνονται προσπάθειες για την κατάργηση του.
φοτο2
Οι ακτιβιστές ξεκίνησαν μια ανανεωμένη καμπάνια ζητώντας επιτέλους να σταματήσει το Φεστιβάλ αυτό όπου εκατομμύρια σκυλιά και γάτες σφάζονται κάθε χρόνο. Οι γάτες και τα σκυλιά κρατούνται σε ασφυκτικά μικρά κλουβιά καθώς γίνεται προετοιμασία για το Φεστιβάλ τον Ιούνιο. Πολλά από αυτά τα ζώα μάλιστα είναι κλεμμένα κατοικίδια ή άρρωστα αδέσποτα σκυλιά, ( είναι γνωστά τα σκάνδαλα με τα κατά καιρούς εξαφανισμένα σκυλιά που μεταφέρονται παράνομα στην Κίνα ακόμα και από την Ελλάδα).
73a4cf1c52305277a588591c44feb55f
Η εταιρία κρέατος έχει για αυτό το λόγο εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις μεταξύ των οποίων δηλητηρίαση σκύλων, κλέψιμο σκύλων, βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ κλεφτών και ιδιοκτητών και θάνατος από κατανάλωση δηλητηριώδους σκυλίσιου κρέατος.
Μια νέα αναφορά από την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Κοινωνία αγγλ.Humane Society International (HSI) ανακάλυψε ότι η σφαγή αυτή συνεχίζεται όλο το χρόνο με περίπου… 300 γάτες και σκύλους να σφάζονται καθημερινά!!!φοτο3
Σύμφωνα με μαρτυρίες τα ζώα αυτά δέχονται χτυπήματα μέχρι θανάτου με μεταλλικές ράβδους πριν ξεκοιλιαστούν και ακρωτηριαστούν μπροστά στα άλλα σκυλιά. Όσο περισσότερο αργό και βασανιστικό θάνατο έχει το ζώο, τόση περισσότερο ανεβαίνει η αδρεναλίνη και έτσι σύμφωνα με τους διοργανωτές το κρέας είναι γευστικότερο.
φοτο4
Αρχικά προσπαθούν με λαβίδες σιδήρου να σύρουν το ζώο έξω από το λαιμό. Στη συνέχεια δέχεται χτυπήματα με μεταλλική ή ξύλινη ράβδο μέχρι να σταματήσει να παλεύει. Ύστερα ο εργάτης σχίζει το λαιμό του ζώου με ένα μαχαίρι αφήνοντας το αίμα να ρέει. Επίσης γδέρνονται, καίγονται, και βράζονται ζωντανά.
φοτο5
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της φρίκης τα ζώα αυτά υποφέρουν τόσο από φυσικό όσο και ψυχικό τραυματισμό καθώς οι αποτροπιαστικές αυτές σκηνές παίρνουν μέρος μπροστά στα μάτια τους. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται σε λίμνες αίματος μέχρι να έρθει η δική τους σειρά για την τελική θανάτωση τους.
φοτο7
Η έλλειψη ευαισθησίας στα συναισθήματα των ζωντανών ζώων είναι αρκετά σοκαριστική. Όλες οι επιχειρήσεις σφαγής γίνονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, κοντά στα σχολεία, σε αγορές ή σφαγεία.
Μια εξηνταπεντάχρονη κυρία ονόματι Yang Xiaoyun, έδειξε μεγάλη γενναιοδωρία σώζοντας 100 σκυλιά από το Φεστιβάλ στο Yulin το 2015. Έχει οργανώσει ένα καταφύγιο στο οποίο κρατάει τα σκυλιά ασφαλή ενώ με δωρεές μπορεί να προμηθεύεται φαγητό για να τα συντηρεί.φοτο6
Η HSI έχει ξεκινήσει μια καμπάνια με το σύνθημα #StopYulin
https://twitter.com/search?q=%23stopyulin&src=typd
Μαζί με ένα ηλεκτρονικό υπόμνημα καλεί τον πρόεδρο της Κίνας φέτος να δώσει τέλος σε αυτήν την παράδοση. Περίπου 600.000 έχουν υπογράψει ήδη αυτό το υπόμνημα.
https://action.hsi.org/ea-action/action?ea.client.id=104&ea.campaign.id=38221&ea.tracking.id=wh_media
Ο κωμικός και ακτιβιστής δικαιωμάτων των ζώων, Ricky Gervais, συνδέθηκε με την HSI για να ζητήσει για ακόμη μια φορά να δοθεί τέλος σε αυτό το βάναυσο έθιμο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, 10 με 20 εκατομμύρια σκύλοι σκοτώνονται για ανθρώπινη κατανάλωση κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι από τους εμπόρους καταπατούν το νόμο κλέβοντας ζώα και παραβιάζοντας κατευθυντήριες γραμμές ευημερίας των ζώων.
Σήμερα στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη έχουμε κατακλυστεί από κινεζικά προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως. Συχνά μας πασάρουν και τρόφιμα όπως σνίτσελ και άλλα, κανένας όμως δεν μας εγγυάται ότι αυτά που μας πασάρουν για κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο δεν αποκλείεται να αποτελούνται από όσα εκθέσαμε στο παρόν άρθρο. Άλλωστε στην Κίνα η σκυλοτροφή θεωρείται από τα υψηλότερα είδη διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου