Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΤΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! "Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ"! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ....

ΜΑΙΟΣ 2016: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

γράφει ο Αλέξανδρος Ι. Νομικός
Ιατρός-Παθολογοανατόμος
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιμελητής Α’ Ασκληπιείο Βούλας

                         Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν αισίως από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και κοιτάζοντας κανείς τόσο το έργο της δημοτικής αρχής όσο και τις δραστηριότητες και τις διεργασίες στο χώρο της αντιπολίτευσης μπορεί να εξάγει διάφορα συμπεράσματα.
                         Καταρχήν, η δημοτική αρχή δεν...

έχει πείσει ούτε πολλούς από τους υποστηρικτές της ότι μπορεί να μετουσιώσει τον προεκλογικό της λόγο σε πράξη. Πολλές υποσχέσεις, πολλές εκδηλώσεις, υπερβολική προβολή, στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ελάχιστα έργα ουσίας.
                         Ο δημότης δεν αντιλαμβάνεται ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής του, τουλάχιστον όσο αυτή σχετίζεται με την δημοτική αρχή. Επιπλέον, δίδεται η εντύπωση πως η δημοτική αρχή απουσιάζει τόσο από τον Χολαργό όσο και από τον Παπάγο και πως ο δημότης δεν έχει την πρόσβαση στους τοπικούς άρχοντες όπως συνέβαινε παλιότερα.
                         Το βασικότερο όμως ζήτημα προκύπτει από την κατεύθυνση των επιλογών της δημοτικής αρχής. Ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της σημερινής διοίκησης του δήμου. Εκδηλώσεις, ομιλίες, προτροπές, αλλά υστέρηση σε ότι αφορά την παροχή ουσιαστικού έργου σε μια κοινωνία που υποφέρει. Ας είμαστε ρεαλιστές, μια δημοτική αρχή που επενδύει σε συντριβάνια και όχι στη μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών δεν ασκεί σοβαρή κοινωνική πολιτική
                          Στα παραπάνω πρέπει κανείς να επισημάνει πως η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνον δεν παρέλαβε καμένη γη από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά βρήκε
οργανωμένες δομές, πειθαρχία και υψηλό ταμειακό διαθέσιμο. Είχε λοιπόν την δυνατότητα εκκίνησης από την καλύτερη δυνατή αφετηρία, μια ευνοϊκότατη συγκυρία, την οποία μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν εκμεταλλεύτηκε.
                          Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, τα παθήματα του 2014 πρέπει να γίνουν μαθήματα. Η πολυδιάσπαση, οι μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις και η επιμονή σε παρωχημένες ιδέες και αντιλήψεις δεν μπορούν να φέρουν ανατροπή της σημερινής διοίκησης του δήμου. Απαιτείται ενότητα, σύνθεση και προγραμματική αντιπαράθεση με την δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος και τα στελέχη του θα κριθούν πρωτίστως από το έργο που θα παρουσιάσουν τα επόμενα χρόνια και η αντιπολίτευση από την παρουσία αξιόπιστου εναλλακτικού προγραμματικού λόγου.
                         Σε μια δημοτική αρχή που στερείται οράματος και αποτελεσματικών απαντήσεων στα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, πρέπει να αντιπαραβληθεί μια ισχυρή ομάδα με έμπειρα και καταξιωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία.
                         Το σημαντικότερο όμως είναι να ηγηθεί της ομάδας αυτής ένα πρόσωπο με κύρος, σημαντική αυτοδιοικητική παρουσία, ηγετικές ικανότητες, που να μπορεί να συνθέτει και όχι να διχάζει, ένα πρόσωπο με αποδοχή στην τοπική κοινωνία, ένας επικεφαλής που θα εγγυηθεί την ενότητα και θα προσελκύσει στελέχη από όλες τις παρατάξεις, ένας επικεφαλής που θα εκφράσει και τις δύο δημοτικές κοινότητες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ένας υποψήφιος δήμαρχος που θα αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις και θα μπορέσει να κερδίσει τον κ. Αποστολόπουλο.

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου