Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΙΔΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΣΤΕΓΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!!!!

από τον Κώστα Καλτσή
Ντροπή. Είναι σαν γροθιά στο στομάχι. Ένας άστεγος 45 ετών πέθανε τη...


νύχτα στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ένας άλλος, που έβρισκε καταφύγιο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, πέθανε αβοήθητος στις τουαλέτες του, πριν από λίγες ημέρες.
Δεν είναι πολλοί οι άστεγοι στα Γιάννινα, στην Ήπειρο γενικότερα. Μία βόλτα την νύχτα φτάνει για να τους βρει οποιοσδήποτε. Η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια, εν προκειμένω. Αυτοί έχουν την ευθύνη να βρουν λύση. Αυτοί και όχι το κράτος, ούτε η Αριστερή κυβέρνηση πού δήθεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Μάλλον τις εξαντλεί ασχολούμενη με την στέγαση και σίτιση των λαθρομεταναστών. 
Και ο Δήμος όμως, φαίνεται να εξαντλεί το ενδιαφέρον του στην κάλυψη των αναγκών των αλλοδαπών του κέντρου φιλοξενίας στον Κατσικά. Οι δέκα, άντε είκοσι Γιαννιώτες άστεγοι, φαίνεται πως δεν έχουν καμιά αξία για τους "δημοκράτες"της Δημοτικής Αρχής.
Έχει και άλλες προτεραιότητες. Την διοργάνωση αγώνων δρόμου. Συνεχώς. Όλη την χρονιά. Καλό είναι και αυτό, χρειάζεται. Αλλά όταν κοντά στο δημαρχείο πεθαίνει ένας άστεγος, είναι τραγικό. Σε μια πόλη που ήθελε να γίνει... πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τέτοια γεγονότα αποτελούν μελανά σημεία.
Το ερώτημα που θα τεθεί, είναι το που θα βρει χώρο να τους στεγάσει. Υπάρχουν, όπως το πρώην ΚΕΚΩΠ στην Λιμνοπούλα, το παλιό "Χατζηκώστα", που έχει καταληφθεί από "αντιεξουσιαστές", στους οποίους παρέχεται νερό, ηλεκτρικό και ό,τι άλλο χρειαστούν τα "παιδιά", το πρώην Άσυλο Ανιάτων με διαμόρφωση ενός τμήματός του .
Με τι χρήματα; Να περιορίσουν τα ταξίδια που κάνουν οι του Δήμου και της Περιφέρειας, για την... τουριστική προβολή π.χ και λύνεται το πρόβλημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν πάνε τόσοι πολλοί σε τόσες πολλές πόλεις ανά τον κόσμο. Σε τελική ανάλυση ας βρουν τον τρόπο. Είναι δική τους ευθύνη.
Ναι,ολόδική τους η ευθύνη και μη μας πουν το γνωστό αλλά βλακώδες ότι... λαικίζουμε. Αν δεν μπορεί κάθε Δήμος της Ηπείρου να βοηθήσει τους συμπολίτες που υποφέρουν, τότε οι διοικούντες είναι ανίκανοι και θα πρέπει να ντρέπονται. Τουλάχιστον αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου