Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ EGYPT AIR ΤΟ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ISIS! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΜΕΝΕΙ! ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ Η ΒΟΜΒΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ¨Η ΤΟ ΚΑΪΡΟ!

Με το θρίλερ για το εάν βρέθηκαν ή όχι τα συντρίμμια του μοιραίου...

αεροσκάφους της EgyptAir να συνεχίζεται, εκείνο που πραγματικά απασχολεί τις αρχές της Αιγύπτου και όχι μόνο είναι τελικώς που οφείλεται η συντριβή του Airbus A320. Είναι τρομοκρατική επίθεση και ποιος κρύβεται πίσω απ' αυτή; Σε αυτό το ενδεχόμενο συγκλίνουν σχεδόν όλοι, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τίποτα, και δείχνουν ως υπαίτιους μέλη του ISIS που έδρασαν είτε στο Παρίσι είτε στο Κάιρο.
Το Airbus A320 με 66 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων επτά μέλη του πληρώματος, τρεις φρουροί ασφαλείας, 30 Αιγύπτιοι πολίτες, 17 Γάλλοι υπήκοοι, καθώς και πολίτες του Ιράκ, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους που είχε κατασκευαστεί το 2003 ήταν ιδιαίτερα έμπειρο με χιλιάδες ώρες πτήσης ο κυβερνήτης και ο συγκυβέρνησης, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία υποστήριξε πώς δεν μεταφέρονταν επικίνδυνα υλικά ή οτιδήποτε άλλο πέραν των συνηθισμένων.
Από τη στιγμή δε που επιβεβαιώθηκε πώς η πτήση MS804 συνετρίβη, ο ίδιος ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Sherif Ismail δήλωσε ότι η πιθανότητα της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί, τονίζοντας ότι από το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε κανέναν σήμα κινδύνου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων.
Ακολούθησαν πολλές παρόμοιες δηλώσεις, από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, που δεν απέκλειαν δηλαδή το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως συνέβη κάτι τέτοιο. Το pronews.gr ήταν το πρώτο site στην Ελλάδα που έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.
Η μαρτυρία μάλιστα του κυβερνήτη του εμπορικού πλοίου που φέρεται να δήλωσε πώς στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφος είδε μία πύρινη μπάλα ενισχύει το ενδεχόμενο να έγινε έκρηξη στον αέρα από μία ωρολογιακή βόμβα και αυτή να είναι η αιτία της πτώσης του αεροσκάφους.
Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ μιλούν ευθέως για τρομοκρατικό χτύπημα από τον ISIS με μόνο ερώτημα που τοποθετήθηκε η βόμβα. Στο αεροδρόμιο του Παρισιού ή του Καΐρου. Θυμίζουν το περιστατικό που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβριο με το ρωσικό Airbus A321 που απογειώθηκε από το Σαρμ Αλ-Σέιχ και η έκρηξη στο εσωτερικό της καμπίνας από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκάλεσε το θάνατο των 224 επιβατών.
Ένα από τα κύρια ερωτήματα της έρευνας της τελευταίας αεροπορικής καταστροφής είναι αν ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο Κάιρο ή το Παρίσι. Αν αυτό συνέβη στο Παρίσι, θα θέσει το ζήτημα του κατά πόσον ένας πυρήνας του ISIS διεισδύσει στα πληρώματα εδάφους στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Εάν επιβεβαιωθεί, θα ήταν μια σοβαρή κλιμάκωση μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι”, ανέφεραν πηγές του Ισραήλ στο Debka.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πώς θα πρόκειται για ένα ακόμη σημάδι κλιμάκωσης των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS σε Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αφού είναι η δεύτερη εντός τριών μηνών σε πολιτικό στόχο της αεροπορίας μετά το χτύπημα στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον περασμένο Μάρτιο όπου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 200 τραυματίστηκαν.
Αν ωστόσο διαπιστωθεί πώς η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο στο Κάιρο, πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, θα σηματοδοτήσει μια σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση της διείσδυσης και επιχειρησιακών ικανοτήτων του ISIS στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, και μια σημαντική απειλή για τη σταθερότητα του καθεστώτος του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Όπως και να έχει πάντως η νέα αυτή τρομοκρατική ενέργεια έχει προκαλέσει φόβο σε όλον τον κόσμο που επρόκειτο να ταξιδέψει με αεροπλάνα. Κι αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του ISIS. Πρόκειται για ακόμη μια δικαίωση της Ρωσίας που θέλησε εξ' αρχής να τελειώσει με την τρομοκρατική αυτή οργάνωση που δημιούργησαν ΗΠΑ, Τουρκίας και Σαουδική Αραβία.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου