Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ EGYPT AIR ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ!!!

Συναγερμός έχει σημάνει σε ελληνικές, αιγυπτιακές και κυπριακές Aρχές έπειτα από την εξαφάνιση αεροσκάφους στο Λιβυκό Πέλαγος, ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια...

Η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία «EgyptAir» ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης πως η «πτήση 804 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ, στις 02.45 ώρα Καΐρου».
Η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία «EgyptAir» ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης πως η «πτήση 804 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ»Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του zougla.gr, το αεροσκάφος είχε περάσει την Ελλάδα και ενώ βρισκόταν πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος, σε αιγυπτιακό εναέριο χώρο, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα ελληνικά ραντάρ, έκανε μία δεξιά στροφή και έπειτα μία αριστερή. Στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Όπως μετέδωσε το «Russia Today», στη συγκεκριμένη πτήση  επέβαιναν 59 άτομα και 10μελές πλήρωμα. To ΒΒC πάντως κάνει λόγο για 56 επιβάτες, επτά μέλη πληρώματος και τρία μέλη του προσωπικού ασφαλείας.

Η εταιρεία των αιγυπτιακών αερογραμμών επιβεβαίωσε ότι όλες οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, ενώ πρόσθεσε πως το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κοντά στην Ελλάδα, στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αιγυπτιακή ομάδα διάσωσης εργάζεται με Έλληνες διασώστες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Από ελληνικής πλευράς συνδράμουν η ελληνική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», ένα σούπερ πούμα, ένα C130, ένα F-16 και ένα αεροπλάνο-ραντάρ, τα οποία χτενίζουν την περιοχή όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το οποίο μας ενημέρωσε πως οι έρευνες εκτείνονται σε μία περιοχή που περιλαμβάνει το ελληνικό, το αιγυπτιακό και το κυπριακό FIR.

Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ ανέφερε στο zougla.gr ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα στην Κάρπαθο. Όπως τόνισε η ίδια πηγή, οι έρευνες πραγματοποιούνται σε σημείο 130 ναυτικών μιλίων νότια-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

«Μια ενημερωμένη πηγή από την EGYPTAIR δήλωσε ότι το αεροσκάφος της πτήσης Νο MS804, που αναχώρησε από το Παρίσι στις 23.09 (CEST) με κατεύθυνση προς το Κάιρο, έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ» δήλωσε η εταιρεία στο Τwitter της. 


 
Το δρομολόγιο της πτήσης

zougla.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου