Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ Η GOLDMAN SACHS! ΟΙ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Στενή συνεργασία και «δουλειές» με τον κυρίαρχο εκπρόσωπο .του παγκόσμιου καπιταλισμού και νεοφιλελευθερισμού έχει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, στο Βήμα της Κυριακής, εκπρόσωποι της Goldman Sachs μπαινοβγαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου! Έχουν συναντήσεις και πολύωρες συζητήσεις με τον Νίκο Παππά για το πώς θα προσελκύσουν επενδύσεις...

στην Ελλάδα, αλλά και πώς θα αξιοποιήσουν ορισμένα από τα «ασημικά», τα οποία συμφωνήθηκαν με το λεγόμενο υπερταμείο. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η Goldman Sachs ήταν αυτή που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίσκεψη του κ. Παππά στις ΗΠΑ με τις σημαντικές συναντήσεις που είχε. Τον συντονισμό της δραστηριότητας της εταιρείας με το Μαξίμου έχει αναλάβει ο Χάρης Ηλιάδης, που έχει έδρα στο Λονδίνο αλλά συχνά βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs αναφερόταν σε κάθε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι έχει ξεπουλήσει τη χώρα στους γύπες του καπιταλισμού αναφερόμενος στα golden boys της αμερικανικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Ο κυνισμός των κυβερνώντων είναι τέτοιος που μπορούν ακόμα και να κάνουν δουλειές με την πρέσβειρα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, την οποία κατηγορούσαν για τα δεινά που επέφερε στις οικονομίες πολλών χωρών ανάμεσά τους και η Ελλάδα».
Η The Goldman Sachs Group, Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών - συγχωνεύσεων και μ΄ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ.
Παρά ταύτα πολλοί σήμερα διεθνείς αναλυτές είναι εκείνοι που καταλογίζουν στην εταιρεία αυτή τις μεγαλύτερες ευθύνες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα. Μεταξύ δε αυτών φέρεται και η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και έχει καταγγείλει την εταιρεία για τη λεγόμενη «φούσκα κατοικίας», ενώ Αμερικανοί δημοσιογράφοι την καταγγέλλουν για το «φιάσκο των τροφίμων» το 2008.
Η Γκόλντμαν Σάκς ιδρύθηκε το 1869 από δύο Γερμανοεβραίους μετανάστες, τον Μάρκο Γκόλντμαν και τον Σαμουήλ Zακς, εκ των επιθέτων των οποίων έλαβε το όνομα η εταιρεία η οποία και ξεκίνησε με το πρωτοποριακό τότε αντικείμενο τραπεζικής εργασίας τη χρήση των εμπορικών χρεογράφων, αναδεικνύοντας τότε (1896) το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σήμερα η εταιρία εδρεύει σε ουρανοξύστη της Δυτικής λεωφόρου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου