Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΞΕΠΛΕΝΕΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί, με έντονη κριτική της αντιπολίτευσης και «βολές» σε βάρος της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφορικά με την ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή (22/5), η οποία επιτρέπει σε βουλευτές αλλά και υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρείες.
Σύμφωνα με την ρύθμιση, όπως...

αναφέρει σε σημερινό (29/5/2016) ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επιτρέπεται σε αυτούς κατοχή εξωχώριων εταιριών ακόμα και σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως «φορολογικοί παράδεισοι».
ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να απολογηθεί
«Ντροπή, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί», επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία».
«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΠΑΣΟΚ: Θέλουν να έχουν και offshore…
«Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν και offshore», τόνισε οΓιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη σκανδαλώδη διάταξη.
«Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν ‘όχι’. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ποτάμι: Ξεπλένουν βουλευτές με offshore
«Με μία παράγραφο στις 7.500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν offshore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε ‘συνεργάσιμους’ φορολογικούς παραδείσους».
«Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτήν τη διάταξη», σχολιάζει από την πλευρά του Το Ποτάμι.
Αλεξιάδης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου ερωτηθείς για το δημοσίευμα σημείωσε πως«αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».
«Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο», σχολίασε.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το μαύρο χρήμα και τις offshore», συμπληρώνοντας πως για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα προχωρήσουν άμεσα τα τρία νομοσχέδια περί καπνικών προϊόντων, εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων και πλαστικού χρήματος.
Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις offshore των βουλευτών
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου