Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

Ο Σπετίμ Ιντρίζι, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), με...

αφορμή τον ντόρο που έχει προκληθεί από το πανό που ανάρτησαν οι Αλβανοί στο EURO. Ο Ιντρίζι καταγγέλει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το Τσάμικο ζήτημα και πως αυτό έχει ενταχθεί στην ατζέντα των προς επίλυση θεμάτων Ελλάδος και Αλβανίας, 
«Είναι η πολλοστή φορά, από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, που η ελληνική διπλωματία δεν χάνει ευκαιρία για να επιβεβαιώσει μια απόλυτη αλήθεια. Οι συνεντεύξεις που έδωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, οι πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων εκπροσώπων είναι εύγλωττες αποδείξεις ότι το Τσάμικο υφίσταται και ότι η ελληνική διπλωματία θα πρέπει τώρα να υπολογίσει με ποιον τρόπο θα συμπεριλάβει στην ατζέντα των διμερών διαπραγματεύσεων την επίλυση του θέματος αυτού. Εφόσον η ελληνική πλευρά δεν τόλμησε στα Τίρανα να αρνηθεί την εισαγωγή του Τσάμικου στην κοινή ατζέντα από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών που το χαρακτήρισε ως «θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών» στην κοινή συνέντευξη Τύπου και στη συνάντηση στο πανεπιστήμιο Τιράνων ή από πλευράς του Πρωθυπουργού Ράμα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νισάνι και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπάσα, προσπαθεί τώρα να το κάνει εξ’ αποστάσεως από την Αθήνα…».

Αν αυτή η καταγγελία ισχύει, τότε η κυβέρνηση έχει λογοδοτήσει σε ένα ακόμη έγκλημα. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνησης, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος για την ιστορία του ελληνικού έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου