Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...

Χωρίς την ύπαρξη κάποιας ιδιαίτερα οργανωμένης μετωπικής δραστηριότητας στην ανώτερη ατμόσφαιρα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία…


….θέλουν το ερχόμενο Σαβ/κύριακο να μεταφέρονται στις μέσες στάθμες της ψυχρές αέριες μάζες προς την χώρα μας οι οποίες θα έλθουν σε «αντίθεση» με τις πιο θερμές και υγρές υπάρχουσες αέριες μάζες στην επιφάνεια.
Αυτός ο τύπος καιρού είναι γνωστός στη μετεωρολογία ως «καιρός ψυχρής λίμνης» η οποία και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες κατά τόπους έντονης αστάθειας.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι άνεμοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι εξασθενημένοι υποβοηθώντας τον μηχανισμό ανάδευσης των αερίων μαζών καθ’ ύψος οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν τα καταιγιδοφόρα σύννεφα (Cumulonibus) τα οποία και προκαλούν έντονες βροχές ή καταιγίδες!
Προς το παρόν σας παραθέτω δύο σενάρια εξέλιξης του καιρού, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αρχικά για το Σάββατο, όπου στο πρώτο σενάριο φαίνεται η δυτική κυρίως Ελλάδα να επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ στο δεύτερο σενάριο δείχνει να επηρεάζονται κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ωρου από αυτά και αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!
Το που ακριβώς θα «καθίσει» η ψυχρή λίμνη γενικά μέσα στο ερχόμενο Σαβ/κύριακο θα το παρακολουθούμε φυσικά καλύτερα μέρα την ημέρα από εδώ!
FACEBOOK: SakisArnaoutoglouForecasts
Για να μην χάνετε τον……καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
paradrasi.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιος Σάκης....τέτοια ανάλυση μόνο ο "δόκτορας" Μπόλεκ!!!
    Ποια ΑΜSTEL...;
    Ποιος ήρθε;
    Ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή