Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗ! ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ"! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Χολαργός, 10 Ιουνίου 2016 Αριθ.πρωτ.: 13656



Αγαπητοί γονείς,

Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε, την οποία διάβασα με μεγάλη προσοχή αλλά και έκπληξη.
Για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης της...

σχολικής κοινότητας, αφού παρουσιάζονται ελλιπή στοιχεία και βέβαια δεν γίνεται αναφορά σε ό,τι έχει γίνει στα σχολεία στο διάστημα των 21 μηνών, από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα,
Κάθε χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τους εκάστοτε Αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας και Παιδείας και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, ετοιμάζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα των σχολείων με βάση το ύψος του προϋπολογισμού που έχουμε θέσει από τον Οκτώβριο κάθε έτους, χρονική περίοδος όπου εγκρίνεται ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Έτσι λοιπόν για το 2016 εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό 170.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των Γυμνασίων και Λυκείων και 170.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.
Εγγράφηκαν δηλαδή ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που εγγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια, όπως 80.000 ευρώ το 2011, 0 ευρώ το 2012, 134.700 ευρώ το 2013, 105.000 ευρώ το 2014, 280.000 ευρώ το 2015 και 340.000 ευρώ το 2016.
Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης ήταν να προϋπολογιστούν πολύ περισσότερες εργασίες για τα σχολεία μας, οι οποίες αποτυπώθηκαν στην με αριθ. 11 / 2016 τεχνική μελέτη και ακολουθήθηκε η νόμιμη και μοναδική διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού.
Είναι αλήθεια ότι και στους δύο διαγωνισμούς δόθηκε μεγάλη έκπτωση και αναρωτιέμαι βέβαια, εάν είχε δοθεί πολύ μικρή έκπτωση, τι θα λέγατε.
Παρά ταύτα, είτε μεγάλη είτε μικρή έκπτωση, οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν. Το γεγονός της μεγάλης έκπτωσης δε σημαίνει ότι έγινε έκπτωση και στις εργασίες των σχολείων. Απλά θα γίνουν με μικρότερο ποσό από αυτό του προϋπολογισμού, κάτι το οποίο συμβαίνει σε πολλούς διαγωνισμούς και συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Με τη σωστή επίβλεψη όμως από την Τεχνική Υπηρεσία, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει.
Μετά το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας και της περιόδου των ενστάσεων, που τυχόν γίνουν, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αναμορφώσει τα προϋπολογισθέντα ποσά της σύμβασης, γιατί αν δε συμβεί αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Η αναφορά σας λοιπόν ότι το ποσό των 219.500 ευρώ επιστρέφει στον κοινό κορβανά δεν είναι τεκμηριωμένη, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.
Όπως επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει διαγωνισμός μέσα στο ίδιο έτος για ίδια ή παρόμοια έργα, γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται «κατάτμηση έργου» και τότε υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες και κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.
Για την αναφορά σας στη θλιβερή διαπίστωση της πρόσφατης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για τη δέσμευση 15.000 ευρώ με σκοπό την αγορά αίθουσας προκάτ, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για μια ενδεικτική εγγραφή η οποία δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί αν δε ζητηθεί από τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ζήτησα να ενημερωθούν γι' αυτό οι γονείς που είχαν εκφράσει ανησυχία.
Προς ενημέρωσή σας, η τοποθέτηση της αίθουσας προκάτ στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Παπάγου πέρυσι, έγινε κατόπιν αιτήματος των Διευθυντών και σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημά τους, στο οποίο μάλιστα ζητούσαν την τοποθέτηση τεσσάρων αιθουσών.
Από την επιστολή σας απουσιάζει όμως η εγγραφή 800.000 ευρώ για ελεύθερους χώρους των σχολείων, που έγινε με την τελευταία αναμόρφωση και σκοπίμως πιστεύω έχει αποσιωπηθεί. Γιατί άραγε;
Σχετικά με την επιστολή που μου παρέδωσε η Επιτροπή Υλικοτεχνικών Υποδομών του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων το Δεκέμβριο του 2015, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι και βέβαια την έλαβα σοβαρά υπόψη μου και θα έπρεπε να γνωρίζετε, ότι τα περισσότερα από όσα ήταν καταγεγραμμένα έχουν γίνει ή έχουν δρομολογηθεί σε εργολαβίες και μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του έργου «Εργασίες συντήρησης κοινοχρήστων χώρων», η οποία θα καλύψει και αρκετές ανάγκες των σχολείων, καθώς επίσης και ο διαγωνισμός για αντικεραυνική προστασία των σχολείων.
Επίσης έχουν παραδοθεί οι μελέτες για την προσθήκη αιθουσών στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Παπάγου στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και αναμένεται οικοδομική άδεια και δημοπράτηση του έργου από την ΚΤΥΠ.
Ακόμα να σας ενημερώσω ότι εξασφαλίσαμε έργο ύψους 681.000 ευρώ για το 1ο Λύκειο Χολαργού, από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένουμε τις τελευταίες διορθώσεις -τροποποιήσεις και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
Πολλά όμως από αυτά που αναφέρονται στην επιστολή της Επιτροπής Υλικοτεχνικών Υποδομών έχουν γίνει από τις δύο Σχολικές Επιτροπές, όπως εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, ανακαινίσεις αιθουσών, τοποθέτηση νέων κλειδαριών, χρωματισμοί, απεντομώσεις - μυοκτονίες-απολυμάνσεις, αναγομώσεις πυροσβεστήρων, συντηρήσεις καυστήρων, αγορά και συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων, αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, ηχοσυστημάτων, air condition, πινάκων, τοποθέτηση προστατευτικών καλυμμάτων μπασκετών και κολώνων, αγορά αθλητικού υλικού, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές εργασίες και πολλά άλλα.
Καθημερινά δε, και από όποιο σχολείο ζητηθεί, οι εναπομείναντες υπάλληλοι του Δήμου μας, ανταποκρίνονται κατά προτεραιότητα.
Σας προσκαλώ όμως να ενημερωθείτε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και από τις Σχολικές Επιτροπές, γιατί από την επιστολή σας διαπιστώνω ότι μάλλον δεν γνωρίζετε όλα τα παραπάνω.



Αγαπητοί γονείς,
Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα σχολεία μας χρειάζονται ακόμα πολλά και από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας προσπαθούμε για το καλύτερο.
Προς αυτή την κατεύθυνση συστήθηκε με απόφαση Δημάρχου η «Επιτροπή Ανεύρεσης Ελευθέρων Οικοπέδων» στο Δήμο μας για την κατασκευή σχολικών κτιρίων και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αιτηθήκαμε τη δημιουργία δύο νέων Δημοτικών Σχολείων, των οποίων τα κτίρια όπως γνωρίζετε κατασκευάζονται από την ΚΤΥΠ.
Το σίγουρο είναι ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί και αγωνίζεται για τα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν βασική μας προτεραιότητα.
Σε αυτό τον αγώνα λοιπόν σας θέλουμε συμμάχους μας, θέλουμε τη συνεργασία σας και καλό θα ήταν να απομακρύνουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που τίποτα άλλο δεν κάνουν παρά να δηλητηριάζουν την παιδεία.



Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος

7 σχόλια:

  1. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ. ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙ ΨΕΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΚΕΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μελέτες σε εξέλιξη , κονδύλια που δεσμέυτηκαν , πολλά "θα" και απο ουσία τίποτα !!! Ποιον δουλεύεις ρε δήμαρχε ?? Τα σχολεία που περιγράφεις ούτε στην Ελβετία δεν υπάρχουν !! Στο σχολείο της 17 Νοέμβρη πόσο καιρό έχεις να πας ??? Γονείς είμαστε και τα βλέπουμε κάθε μέρα. Εσύ στην πολυθρονάρα σου ασχολείσαι αν ανέβηκε η φωτογραφία σου στο facebook !! Η κοροιδία έχει και τα όριά της. Όχι και να μας βγάλεις ψεύτες !!! Από μας τους γονείς θα φας μαύρο που δεν θα το πιστεύεις. Ντροπή σου πια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ,ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ,ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ,Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποια αντιδήμαρχο παιδείας ?????δενξερει που πάνε τα τέσσερα το βουρλο ..εφυγε το ενα βουρλο και είλθε το αλλο. Ξήλωσε την σε ντροπιάζει η ασχετοσύνη της!!!!!!Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπα φιλαράκο, όπα και μπάστα... αν βρίσεις ξανά τα καμμένα βούρλα θα φάμε τις... "κοτσίδες μας"!!! Εντάξει, συνεννοηθήκαμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠ΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ,ΚΟΙΝΩΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή