Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥ...ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 100.000 ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 1/4 ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πολίτες το γεγονός ότι οι Έλληνες βουλευτές όχι μόνο πέρνουν σχεδόν δεκαπλάσιες αποδοχές από τον μέσο Έλληνα μισθωτό και τον μέσο Έλληνα συνταξιούχο, αλλά και για τις...
παχυλές αυτές «αποζημιώσεις» τους φορολογούνται προκλητικά λιγότερο!
 
Έτσι η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση μετά και την τελευταία περικοπή από τον νυν πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση ανέρχεται σε περίπου 5.200 ευρώ ποσό στο οποίο προστίθεται και ότι θα λάβει από την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές οι οποίες είναι ουκ ολίγες αναφέρει το tilegrafima.gr.
 
Με δεδομένο ότι κάθε συμμετοχή πληρώνεται με 75 ευρώ που σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα μπορεί να βγει ποσό από 700 έως 1000 ευρώ επιπλέον εισόδημα και ότι οι περισσότεροι εξ'αυτών εισέρχονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων των επιτροπών μόνο για να υπογράψουν το παρουσιολόγιο και στην συνέχεια αποχωρούν (δηλαδή δεν εργάζονται) τότε η πρόκληση αποκτά μυθικές διαστάσεις.
 
Υπάρχει όμως και εξίσου ενοχλητική συνέχεια καθώς τα βουλευτικά εισοδήματα φορολογούνται σε ποσοστό μόλις 25%-35%!
 
Κατά μέσο όρο κάθε βουλευτής λαμβάνει το χρόνο περίπου 93.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση, αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και διάφορα «χρυσά» επιδόματα. 
 
Για το συγκεκριμένο ποσό πληρώνει φόρο περίπου 5.500 ευρώ! Λιγότερα δηλαδή από όσα θα κληθεί να πληρώσει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ μετά την περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου ορίου!
 
Εκτός αυτών, στο χέρι ο κάθε βουλευτής εισπράττει και το επίδομα οργάνωσης γραφείου. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια , το ποσό που λαμβάνει στο χέρι κυμαίνεται από 738,88 ευρώ έως 923,74 ευρώ. 
 
Επίσης, σε κάθε βουλευτή εκτός από το ΙΧ που παρέχεται δωρεάν δίνεται και το επίδομα κίνησης που κυμαίνεται από 291 ευρώ έως 648 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας. 
 
Σαν να μην έφτανε αυτό με πρόσφατη απόφαση οι διελεύσεις από διόδια δεν θα επιβαρύνουν την βουλευτική τσέπη, αλλά την Βουλή και άρα τον Έλληνα φορολογούμενο. Επιπροσθέτως, ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 909,31 ευρώ το μήνα για έξοδα ταχυδρομείου αναφέρει το tilegrafima.gr.
 
Εάν φυσικά οι πολίτες δεν έχουν εκνευριστεί αρκετά είναι διότι δεν έκαναν τους απαιτούμενους νοητικούς συνειρμούς οι οποίοι είναι οι εξης:
 
Από τα δικά τους χρήματα, φορολογούνται και πληρώνεται αυτή η πολιτική... ζωάρα που κάνουν οι βουλευτές. Έτσι ένας εργαζόμενος των 500 ευρώ ή ένας συνταξιούχος των 500 ευρώ ή οι γονείς ενός άνεργου πλέον νέου λόγω οικονομικής κρίσης, δίνουν από το υστέρημά τους ώστε οι 300 να έχουν ετήσια εισοδήματα 93.000 ευρώ! 
 
Οι βουλευτές αυτοί ψηφίζουν στην συνέχεια ως «ανταμοιβή» νόμους και φόρους οι οποίοι προκαλούν περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών τους οποίους στην συνέχεια οι φορολογικές αρχές τους κυνηγούν και ως φοροφυγάδες διότι δεν δήλωσαν κάποια... τσίχλα που αγόρασαν προ δεκαπενταετίας.
 
Άλλωστε τι λόγο έχουν να φοροδιαφύγουν οι πολιτικοί λειτουργοί; Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, έχουν φροντίσει να νομοθετήσουν για τους εαυτούς τους υψηλότατες αμοιβές και ως επι το πλείστον αφορολόγητες. Οι υπολοιποι ας πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος επιπέδου... Ροκφέλερ και ΦΠΑ μέχρι και στην αναπνοή τους.
 
Και το καλύτερο: Εάν κάποιος θίξει τα αυτονόητα και επιχειρήσει να υπνεθυμίσει στον κόσμο αυτές τις «λεπτομέρειες» χρησιμοποιώντας τους νόμους της απλής Λογικής, της αριθμητικής και των Μαθηματικών... Γυμνασίου, αυτομάτως κατηγορείται ως «λαϊκιστής»
 
Προφανώς ο Ν.Πλαστήρας  όταν είχε αρνηθεί να του βάλουν τηλέφωνο (και ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ζούσε με ενοίκιο και κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντζο) με την φράση «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;» ήταν τελικώς από άλλον πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου