Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΟΛΛAΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ"

Δελτίο Τύπου 32


Και η Παραβατικότητα Συνεχίζεται

Εγκληματική η Αδιαφορία του Δήμου


Κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς τελευταία είχαμε και πάλι ένα τραγικό συμβάν στο άλσος του Χολαργού, μια περιοχή που ήταν κατά τεκμήριο ασφαλής. Μιλάμε για...

τη νεαρή κοπέλα που πριν από λίγες μέρες κακοποιός βίασε στο άλσος, μπαίνοντας  από την πλαϊνή πόρτα της οδού 25 Μαρτίου,  πόρτα που έπρεπε να ήταν κλειστή.

Όταν πριν δεκαπέντε μήνες κύριε Δήμαρχε, στο ίδιο μέρος, είχε εντοπισθεί ένας νεκρός, σας είχαμε προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να έχετε προχωρήσει, όμως  εσείς δεν κάνατε τίποτε ή σχεδόν τίποτε.
Επιμένετε δυστυχώς, κύριε Δήμαρχε, στις παρωχημένες λογικές της διαχείρισης των προβλημάτων μόνον από την παράταξή σας, παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες περί νέων ιδεών. Δεν έχετε τη δυνατότητα να αξιολογήσετε τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της πόλης και των κατοίκων της και γι' αυτό δεν τα εντάσσετε σε  υψηλή προτεραιότητα.

Ακόμη, οι διαρρήξεις κατοικιών και οι επιθέσεις εναντίον ανύποπτων συμπολιτών μας έχουν γίνει καθημερινότητα. Δυστυχώς για σας, κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε περιθώρια να διαχειριστείτε αυτές τις εγκληματικές πράξεις επικοινωνιακά, κατά την προσφιλή σας τακτική. Η επικινδυνότητα έχει επιπτώσεις στη ζωή, στην περιουσία, στην απώλεια των “προς το ζην”  και οδηγεί σε συνθήκες που καθιστούν ευπαθή μια κοινωνία.

 Τα περιστατικά παραβατικότητας που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, οι συχνές αναφορές συμπολιτών μας, μέσω των τοπικών ΜΜΕ για έλλειψη φωτισμού και ασφάλειας στα πάρκα και στις γειτονιές, ακόμη και σε κεντρικά σημεία, δεν σας ανησυχούν; Ή μήπως τα θεωρείτε κακόβουλα και υπερβολικά;

Η πρόβλεψη και οι αποτελεσματικές ενέργειες υπέρ των πολιτών είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, υποχρέωση που στην περίπτωσή μας ασκεί ο τύπος. Όταν όμως ο τύπος φέρνει στο φως αυτά τα  περιστατικά, όπως άλλωστε απαιτεί ο ρόλος του, εσείς γιατί  δεν προβληματίζεστε; Γιατί δεν ενεργείτε άμεσα; Γιατί;

Ο Δήμος μας είναι ένας πλούσιος δήμος. Στην τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού δαπανάτε τεράστια ποσά σε έργα βιτρίνας. Ανακαινίζετε, π.χ. το Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» και την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» συνολικού προϋπολογισμού 250.000 € (2016-2017), όταν μάλιστα η τελευταία είχε ανακαινισθεί εξ ολοκλήρου το 2011.

Δυστυχώς για τους συμπολίτες μας στα πολύ αρνητικά στοιχεία της Διοίκησής σας είναι ότι:
α. Δεν έχετε σχέδιo για την ενίσχυση του φωτισμού.
β. Δεν έχετε σχέδιo για την καθαριότητα του Δήμου, που και ο τελευταίος πολίτης βλέπει ότι πάσχει.
γ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την περίφραξη του πάρκου του Παπάγου.
δ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για να κλειδώνει το βράδυ το πάρκο του Χολαργού.
ε. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την ασφάλεια στα σχολεία, εκεί μάλιστα ΜΕΙΩΣΑΤΕ τον προϋπολογισμό για συντήρηση και επισκευές κατά 70%.
στ. Δεν έχουν αυξηθεί οι πιστώσεις για την πρόσληψη ισχυρής ιδιωτικής αστυνομίας ώστε να φυλάσσονται πάρκα, σχολεία, δημοτικές εγκαταστάσεις και ευπαθείς περιοχές.

Αλλά και δεν έχετε προχωρήσει σε οποιαδήποτε σοβαρή ενέργεια για την εφαρμογή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς ή για τη διατήρηση των δύο αστυνομικών τμημάτων και σας στηρίξαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς πριν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βγάλει απόφαση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου, εσείς το αποδεχθήκατε και σταματήσατε οποιαδήποτε δράση και κινητοποίηση με σκοπό την πιθανή διατήρησή του. Τα θέματα αυτά θέλουν αγώνες σκληρούς, αγώνες χωρίς συμβιβασμούς, αγώνες που δυστυχώς εσείς δεν δίνετε.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, από τον Μάρτιο 2015 σας είχε προτείνει συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς τρόπους ,ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, επειδή πιστεύουμε ότι απαιτούνται κοινές δράσεις στα μείζονα προβλήματα. Αντιπαρέρχεστε το γεγονός ότι η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε, δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας. Ξεχνάτε εύκολα και τις προεκλογικές υποσχέσεις σας για ασφαλή πόλη, νομίζοντας ότι η μνήμη των συμπολιτών μας είναι αδύνατη.


Εμείς επανερχόμαστε και τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας όσο και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης και ζητούμε ΑΜΕΣΑ-ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και εκπροσώπους της Αστυνομίας για να συζητηθεί διεξοδικά το μείζον αυτό θέμα και να καταλήξουμε σε κρίσιμες αποφάσεις.

        Επί πλέον, προκειμένου να έχουμε και τις απόψεις των συμπολιτών μας σας προτείνουμε να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του Δήμου σχετικά ερωτήματα για την ασφάλεια και να ζητήσετε τις απόψεις τους. Αυτή είναι μια μορφή διαβούλευσης και μάλιστα ιδιαίτερα Δημοκρατική. Έτσι εννοούμε όλοι εμείς στην παράταξή μας τη Δημοκρατία. Αν και εσείς το πιστεύετε πράξτε το.



       


2 σχόλια:

  1. Ο πτυχιούχος κλαρινοδήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για εκδηλώσεις τύπου Λουδοβίκου της Γαλλίας όπου θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με το πατσουροχαρέμι του !!! Γιατί να ασχοληθεί με την ασφάλεια των δημοτών ??? Τα πάντα σε παρακμή και εγκατάλειψη !! Η βρώμα είναι πλέον ανυπόφορη στον Χολαργό. Οδοκαθαριστής έχει να περάσει απλο τα Χριστούγεννα !!! Βλέπεις το Πάσχα δεν ήταν εδώ ο Μπούλης οπότε δεν τον ένοιαζε να καθαρίσει !!! Τρία χρονάκια θα περάσουν για να ξεκουμπιστεί ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε από τον Χολαργό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα να πάθουν οι δημότες όπως ψοφήσουν ανάλογης και η προσφορά του δημάρχου.....καλα τα λεει ο Κ Τιγκας αλλα τωρα ειναι αργά για δάκρυα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή