Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ; ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!!!

Το Πατριαρχείο της Μόσχας, το Πατριαρχείο της Σόφιας, το Πατριαρχείο της Γεωργίας και το Πατριαρχείο της Αντιόχειας, φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να τα βγάλουν αιρετικά με επίσημη απόφαση της Πανορθοδόξου Συνόδου που γίνεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη!
Από την Τετάρτη κι εδώ η Σύνοδος συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών...

και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ μερικών αρχιεπισκόπων. Λέγεται ότι υπήρξε άγριος καυγάς ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Αιτία είναι η επιθυμία του της Κύπρου να εκδοθεί επίσημη απόφαση από την Πανορθόδοξο Σύνοδο η οποία να καταδικάζει την απουσία των Πατριαρχείων Μόσχας, Σόφιας, Γεωργίας και  Αντιόχειας ως αιρετική πράξη και συνεπώς ως αιρετικές Εκκλησίες!!!
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για σχίσμα στους κόλπους της Ορθοδοξίας. Λέγεται δε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ουσιαστικά εκφράζει την επιθυμία του ίδιου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου!

Εφόσον οδεύσουμε σε αυτή την απόφαση, θα έχουμε διάλυση της Ορθοδοξίας, μια και από την πλευρά της Μόσχας διαμηνύεται ότι είναι στις προθέσεις της να γίνει σημαιοφόρος του γνήσιου δόγματος της Ορθοδοξίας, όπως αυτό ορίστηκε από τις 7 Οικουμενικές Συνόδους και όχι μιας Ορθοδοξίας η οποία θα υπαχθεί στο άρμα των παγκοσμιοποιητών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου