Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ!

Χολαργός, 1 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ‘Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού’ (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.), διοργανώνουν...

δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
Η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, αλλά κυρίως με την ποιότητα ζωής όλων μας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να «ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ» συμμετέχοντας στις δράσεις που στόχο έχουν, η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει καθημερινό βίωμα όλων και συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Ιουνίου:
·         Καθαρίζουμε τον περιβάλλοντα χώρο στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου – 09:30.
Νευροκοπίου 4-6.
·         Ανακαλύπτουμε τα μονοπάτια του Υμηττού.
10:30 - Συνάντηση στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και Ανατολής.
11:30 – πικ νικ στην Αγία Ελεούσα.



Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσες αυτές οι πρωτοβουλίες και συγχαρητήρια τόσο σε όσους τις οργανώνουν όσο και σε όσους συμμετέχουν.
    Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο ο εθελοντισμός και το φιλότιμο να αντικαθιστούν το οργανωμένο κράτος, το οποίο θα έπρεπε να διαθέτει δομές και να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες του.

    Στον αντίποδα, μεταφέρω αυτούσιο ένα τμήμα του ρεπορτάζ από το σημερινό έντυπο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και νομίζω είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα το οποίο θα έπρεπε να προβληματίσει όλους μας.

    "Μαθητές-Κοινωνικοί Εργάτες.
    Το άλλο διαμάντι που αναδεικνύεται μέσα από τα Πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία είναι το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας. [...] Το αλλόκοτο του συλλογισμού [..] είναι ότι ενσωματώνεται στο σχολικό πρόγραμμα. [..] Η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι για το πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής προτείνεται η κατάργηση της βαθμολόγησης, κάτι που δεν ισχύει για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας. [...] Η απόδοση στην Κοινωνική Εργασία θα μετρά για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου. [...]"

    Και φυσικά, ένα πολύ ωραίο άρθρο στην σελίδα 70 του ίδιου εντύπου, το οποίο τιτλοφορείται "Θέλουν να πάρουν και το βιός σου αλλά και τις ψυχές των παιδιών σου".

    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή