Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ 5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ! ΒΙΝΤΕΟ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε πρώιμο στάδιο εμφυλίου πολέμου ή στην καλύτερη περίπτωση σε...

περίοδο ένοπλης και βίαιης αναταραχής εισέρχεται η Τουρκία, με συνεχή αιματηρά επεισόδια.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ένοπλων σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας πριν από λίγο,

Ο αστυνομικός σταθμός στη βορειαονατολική επαρχία της Τραπεζούντας στην Τουρκία δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων σήμερα το πρωί στις 8.45 τοπική ώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν σε κοντινό δάσος.

Χθες ένας ένοπλος άντρας  άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας, ο οποίος εν συνεχεία έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Επίσης ένοπλοι εισέβαλαν στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης, και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον αντιδήμαρχο ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.

Πτήσεις ελικοπτέρων των στασιαστών πραγματοποιούνται επάνω από διάφορες πόλεις, ενώ στα βουνά έχουν διαφύγει περισσότεροι από 500 πραξικοπηματίες, οι περισσότεροι των ειδικών δυνάμεων.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί  στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες το απόγευμα σε σύσκεψη που μετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης.

Στην σύσκεψη – από την οποία απουσίαζε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που βρισκόταν το συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες – συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης είναι και ο μοναδικός που γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των ελληνικών και κυρίως το έλλειμα ισχύος της ελληνικής πλευράς. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη σε δημόσια δήλωσή του παραδέχθηκε ότι σε επίπεδο ένοπλης ισχύος η Τουρκία "έχει ξεφύγει" και η κατάσταση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώνεται καθημερινά λόγω υποχρηματοδότησης...

Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Άγκυρα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα καθώς ξέρει ότι υπάρχουν ένοπλα πραξικοπηματικά στοιχεία που δεν έχουν καταθέσει ακόμα τα όπλα και αναζητούν μια ευκαιρία για να τον πλησιάσουν με σκοπό την δολοφονία του.

Ουδείς γνωρίζει που είναι τώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν και είναι σαφές ότι και ο ίδιος πέραν της οικογενείας του δεν εμπιστέυεται ΚΑΝΕΝΑΝ.

Άλλωστε ο ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Αλί Γιαζιτζί, συνελήφθη την Κυριακή, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Δηλαδή ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του Τούρκου προέδρου συμμετείχε στην συνωμοσία εναντίον του! Αυτό δείχνει ότι κανείς δεν είναι εμπιστοσύνης στην Τουρκία αυτή την στιγμή. Τα δολάρια είναι πάντα «γλυκά».

Αυτός είναι και ο λόγος της συνολικής εκκαθάρισης του τουρκικού δημόσιου τομέα, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τουρκικών ΕΔ. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχειρεί να αποαμερικανοποιήσει την χώρα ολοκληρωτικά βάλοντας επί δικαίων και αδίκων.

Ακόμα και όσοι πήγαν σε αμερικάνικά κολέγια θα είναι υποψήφιοι το λιγότερο για... δυσμένεια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ,ανακοίνωσε ότι κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος σκοτώθηκαν 208 άτομα και τραυματίστηκαν 1.491, ενώ σκοτώθηκαν 24 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 50 από την πλευρά των πραξικοπηματιών.

Ο Γιλντιρίμ είπε ότι έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής 7.543 άτομα, εκ των οποίων οι 6.038 είναι στρατιωτικοί, οι 755 δικαστικοί και 650 πολίτες. Επίσης είπε ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, 2.755 δικαστικοί και 8.777 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ των 8.777 υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών, οι 7.850 είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι διοικητικά στελέχη.

Για πολλούς από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα ακολουθήσει δικαστική δίωξη.

Αυτό όμως που καίει ακόμα περισσότερο την τουρκική κυβέρνηση είναι ότι απουσιάζουν 42 ελικόπτερα μεταφορικά και επιθετικά τα οποία ουδείς ξέρει σε ποιανού τα χέρια είναι και κυρίως που είναι. Ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ειδικά εάν οι πραξικοπηματικές δυνάμεις μπορούσαν να μάθουν την θέση του Τούρκου προέδρου. Άλλωστε για αυτό έχει εκδοθεί διαταγή στην Τουρκία που αναφέρει ρητώς «ότι πετάει καταρρίπτεται».

Θα πάρει πολύ καιρό για να ηρεμήσει η γειτονική χώρα. Στο μεταξύ ο Ρ.Τ.Ερνογάν πάντα θα φοβάται μήπως έχει την τύχη του Αιγύπτιου προέδρου Σαντάτ. Πάντα υπαρχει τρόπος για να εξουδετερωθεί ένα υψηλής σημασίας πολιτικό πρόσωπο όσο καλά και αν προστατεύεται.
pronews.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου