Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ 8 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΣΥΛΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (;)! ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ...ΣΦΑΞΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΙΛΗΣΤΕ ΡΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

Σχόλιο δικό μας: Αν είναι αληθής η καταγγελία που δημοσιεύει πιο κάτω το defence-point δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ωστόσο, με δεδομένη...


την τυραννική κυβέρνηση Ερντογάν, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει συμβεί. Το ερώτημα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Οι Τσίπρας-Καμμένος έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι είναι...χεσμένοι και ραγιάδες! Θα δώσουν πίσω τους Τούρκους αξιωματικούς και ο Ερντογάν θα τους ...καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες! Αμ γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για προδοσία πολύ χειρότερη από αυτή με τον Οτσαλάν! 
Διαβάζουμε το δημοσίευμα από το defence-pointΠολύ συγκεκριμένη είναι η καταγγελία που έφτασε πριν λίγη ώρα στο «defence-point.gr» και είναι απολύτως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και των διαθέσεων απέναντι στους Τούρκους αξιωματικούς που αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία παρισταμένου, ο μεταφραστής (υπάλληλος του τουρκικού προξενείου) στη δίκη των 8 Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη, «συνελήφθη» να απειλεί τους κατηγορούμενους για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, λέγοντάς τους ότι θα τους κόψουν τον λαιμό μόλις επιστραφούν στην Τουρκία… 
Όλα αυτά ειπώθηκαν χαμηλόφωνα, αδιαφορώντας όμως επιδεικτικά εάν τον καταλαβαίνουν όσοι καθόντουσαν κοντά και άκουγαν… Αυτά έγιναν σήμερα μέσα σε ελληνικό δικαστήριο, «επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως η Θράκη βρίσκεται σε κατάσταση συγκυριαρχίας με την Τουρκία και πως η Ελλάδα κυβερνάται από φοβικούς γραικύλους»… Έτσι ακριβώς μεταφέρθηκε… 
Σε αντίθετη περίπτωση, ο -υποτακτικός- μεταφραστής του Ερντογάν θα είχε συλληφθεί και το δικαστήριο θα εξέδιδε άμεσα απόφαση αποδοχής της αίτησης ασύλου των 8 Τούρκων. 
Όμως αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα, και ήταν απλά ημέρα Δευτέρα… Η είδηση που μετέδωσαν τα ΜΜΕ ήταν «πως δόθηκε παράταση – αναβολή στην δίκη για προετοιμασία της απολογίας των κατηγορουμένων…» 


Εμείς ΔΕΝ ξέρουμε, ρωτάμε όμως… 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ http://www.alexpoli.gr/ 
Από νωρίς το πρωί σήμερα εμφανίστηκαν στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου της Αλεξανδρούπολης, διάφοροι Τούρκοι σχετιζόμενοι με το προξενείο της Κομοτηνής αλλά και από την Τουρκία. Ένας από αυτούς θέλησε να κάνει δηλώσεις, παρουσιάζοντας τον εαυτό του (φορώντας μάλιστα και το ειδικό ένδυμα που φορούν οι νομικοί στην Τουρκία) ωςεκπρόσωπο “μη κυβερνητικής” οργάνωσης δικηγόρων από την Κωνσταντινούπολη. Ο κύριος αυτός δήλωσε ότι οι 8 συλληφθέντες πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία ενώ μόλις τελείωσε τις δηλώσεις… έβγαλε και το “νομικό” ένδυμα. 
Στη συνέχεια αρχίζοντας η διαδικασία, η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, έγινε επιτρεπτή για τους Τούρκους αλλά και για όλους τους δημοσιογράφους χωρίς να επιτρέπονται όμως συσκευές απεικόνισης και καταγραφής. Όπως αναφέρει στο alexpoli.gr δημοσιογράφος γυναίκα μεγάλου ενημερωτικού μέσου “με έψαξαν εξονυχιστικά, δε συνέβη το ίδιο όμως με τους Τούρκους στους οποίους ο έλεγχος ήταν σαφώς πιο χαλαρός”. 
Όταν η διαδικασία ξεκίνησε, συνάδελφοι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τούρκικα δεν πίστευαν στα αυτιά τους, ακούγοντας τον μεταφραστή του υποπρόξενου της Κομοτηνής να απειλεί χαμηλόφωνα τους 8 μέσα στο ελληνικό δικαστήριο, με σφαγή όταν γυρίσουν στην Τουρκία. 
Μάλιστα, ο κύριος αυτός μιλούσε χαμηλόφωνα μεν αλλά γνώριζε ότι ακούγεται από τους γύρω παρευρισκόμενους, δείχνοντας έτσι την ολική έλλειψη σεβασμού του προς την διαδικασία που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης καθώς και τον φανατισμό του υπέρ του Ερντογάν. 
Πέραν των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 2 ημέρεςκάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν “περίεργα” προβλήματα στις επικοινωνίες τους με κινητά, κάτι που αντιμετωπίζουμε και στην επίσημη τηλεφωνική γραμμή κινητού του alexpoli.gr κυρίως όταν συνομιλούμε με τους συναδέλφους αυτούς αλλά και με άτομα σε θέσεις κλειδιά για συλλογή πληροφοριών, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά τις 2 τελευταίες ημέρες, άλλες συνδέσεις με αριθμούς μη γνωστούς, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. 
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο με τις επικοινωνίες μέσω κινητών, όμως αισθανόμαστευποχρεωμένοι να το αναφέρουμε καθώς συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένες επικοινωνίες με συγκεκριμένα πρόσωπα… 

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ 12 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ 17ΩΡΗ ΣΥΝΔΡΙΑΣΗ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΟ,ΠΡΩΚΤΙΚΟ,ΠΙΠΕΣ,ΧΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ !

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή