Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!!! ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΤΟΝΜΕ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Προφήτες δεν είμαστε, μαντικές ικανότητες δεν έχουμε, ωστόσο ...

μπορούμε να κάνουμε προσεχτική ανάλυση των γεγονότων, καθώς έχουμε και άριστη ενημέρωση από πηγές που είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η πληροφόρησή τους.
Έτσι, γράφαμε στην Ελεύθερη ώρα στις 9 Μαίου 2016:   
«… ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου (πρώην) είχε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ κατά το διάστημα από 2 – 6 Μαίου.
Όμως, αιφνίδια ακυρώθηκε από τις ΗΠΑ αυτό το ταξίδι, λόγω βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζων Μπάιντεν, όπως τουλάχιστον έγραψαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας.  
Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ “προστάτεψαν” τον άνθρωπό τους Αχμέτ Νταβούτογλου. Και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σουλτάνο της Τουρκίας Ερντογάν. Τον οποίο ο Ομπάμα θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την “απώλεια” της Συρίας και για το πλεονέκτημα του Ρωσικού παράγοντα στην περιοχή.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπόβοσκε το τελευταίο διάστημα μια ιδιαίτερη έχθρα μεταξύ των δυο ανδρών. Που οξύνθηκε και έφθασε στη ρήξη με την επιθυμία του Νταβούτογλου, στις κρίσεις του Στρατού του προσεχούς Αυγούστου, να τοποθετηθούν επικεφαλείς Κεμαλικοί Αξιωματικοί. Κάτι που βεβαίως επ΄ ουδενί θα μπορούσε να δεχθεί ο Ερντογάν…».

Άρχισε η αποκαθήλωση του Ερντογάν.

Το παραπάνω ρεπορτάζ μας, θεωρώ επιβεβαιώθηκε απόλυτα, μετά το πραξικόπημα που έγινε από τους Κεμαλικούς στρατιωτικούς, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016. Το οποίο τελικά απέτυχε, γιατί ο Ερντογάν είναι σπουδαίος πολιτικός και είχε “μυριστεί” ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες πριν από το πραξικόπημα, εναντίον του.
Και αυτό επειδή – σύμφωνα με εγκυρότατη πηγή μας – αφού είχε την πληροφορία μιας αναταραχής στο Στράτευμα, φρόντισε να προσάγει σε ανάκριση περί τα 100 επίλεκτα στελέχη του Στρατού του. Από την ανάκριση, αποκαλύφθηκε το σχέδιο ανατροπής του, και επειδή δεν μπορούσε να το αποτρέψει πριν την εκδήλωσή του – μεγάλες οι ρίζες Κεμαλικών στο στράτευμα – ανάμενε την εκδήλωσή του.
Παρά ταύτα, το πολιτικό προφίλ του Σουλτάνου Ερντογάν, έχει παγκοσμίως τσαλακωθεί ανεπανόρθωτα.
Γιατί, δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες των νεκρών πολιτών, αλλά και η σκληρή απάνθρωπη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι των στρατιωτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του άμαχου πληθυσμού, αλλά σχεδόν στο σύνολό τους, παραδόθηκαν στους πολίτες. Είναι επίσης, η δημόσια διαπόμπευση του Στρατού  - κατ΄ εντολή Ερντογάν – η οποία αδυνατίζει το Στρατό της Τουρκίας και οδηγεί σε εμφύλιο σπαραγμό.
Όλα αυτά συνθέτουν το περιβάλλον των επόμενων ημερών. Που θα είναι για την Τουρκία, χωρίς τον Ταγίπ Ερντογάν.     
Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν την ανατροπή του!!

Ο Τζων Κέρι έδειξε τον δρόμο.

Είναι δεδομένο ότι, οι ΗΠΑ προετοίμασαν επιμελώς το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και τούτο φάνηκε από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν αυτού του πραξικοπήματος, του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρι. Ο οποίος μέσα σε μια στιγμή, άλλαξε την χαραγμένη πολιτική των ΗΠΑ επί δεκαετίες, για το ζήτημα της Κατοχής της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους.
Μέχρι τη δήλωση του Τζων Κέρι περί τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, όλοι γνωρίζαμε τη θέση των ΗΠΑ περί τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης στο Νησί το 1974.
Αυτή η ξεκάθαρη δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών – όπως και άλλες ενέργειες των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα – σηματοδότησαν τα γεγονότα της Παρασκευής. Που πλέον η καρέκλα του Ερντογάν ήδη τρίζει και που πολύ σύντομα θα ανατραπεί. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της πολιτικής ηγεμονίας του Τούρκου Σουλτάνου!!

Οι ΗΠΑ δεν παραδίδουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στις πρώτες δηλώσεις, μετά το πραξικόπημα, που έκανε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, “έδειξε” ως υποκινητή του πραξικοπήματος τον εξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Και ζήτησε την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, στην Τουρκία.
Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρι, από τις Βρυξέλλες: «Οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένη νομική διαδικασία σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις. Η Τουρκία θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις, όχι υποψίες».
Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν όλοι, ότι οι ΗΠΑ είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν.     
Και θα ρωτούσατε, γιατί ο Ερντογάν “τρέμει” τον Γκιουλέν;
Γιατί, έστω και από μακριά ο Γκιουλέν καθοδηγεί το κοινωνικό και θρησκευτικό κίνημα που κρύβεται πίσω του. Το οποίο έχει εκατομμύρια οπαδούς και πολλούς θύλακες στον τουρκικό στρατό.  

Τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης.

Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, προσπάθησαν στοχευμένα να μας “πείσουν” ότι το πραξικόπημα ήταν μαϊμού και το σοφίστηκε ο Ερντογάν.
Όμως, όταν κάποιος ηγέτης, παράφρων ή μη, επινοήσει ένα τέτοιο αιματοκύλισμα, θα πρέπει να έχει εκτιμήσει ότι, αυτό το τόλμημα στη ζυγαριά του κέρδους και της ζημίας, θα κλείνει προς τη μεριά του κέρδους.
Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι ποιο κέρδος μπορεί να αποκόμισε ο Ερντογάν από αυτό το εγχείρημα ανατροπής του. Μόνο σημαντικές ζημίες για τον ίδιο, είχε ως αποτέλεσμα αυτό το πραξικόπημα. Από τη στιγμή που η Τουρκία εισέρχεται σε μεγάλη περίοδο διχασμού, με απρόβλεπτες για τη χώρα συνέπειες.

Οι Ντονμέδες πίσω από το πραξικόπημα.

Πληροφορία μας, που μπορεί να αποδειχθεί ακριβής, θεωρεί ότι πίσω από το πραξικόπημα βρίσκονται οι Ντονμέδες της Τουρκίας.
Ντονμέδες ονομάζονται οι εξισλαμισμένοι Εβραίοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  
Το 1924 μετανάστευσαν στην Κωνσταντινούπολη, διατηρώντας πολλά ιουδαϊκά έθιμα, και ακολουθώντας έναν ιδιαίτερο δρόμο στους κόλπους του Ισλάμ. Γι΄ αυτό και ουδέποτε έγιναν αποδεκτοί από τον ορθόδοξο μουσουλμανικό κόσμο, ωσάν αυθεντικοί μουσουλμάνοι.   
Οι Ντονμέδες συνέχισαν διαχρονικά να διατηρούν άριστες σχέσεις με πολλές εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης και συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα των Νεότουρκων.  
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει Τζαμί των Ντονμέ (Γενί Τζαμί), καθώς και το σπίτι των Αχμέτ και Μεχμέτ Καπαντζή (πλούσιοι έμποροι Ντονμέδες). Στο σπίτι αυτών των δυο Ντονμέδων (Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 108) στεγάζεται σήμερα το Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.   
Με τις μαζικές εκκαθαρίσεις που κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ο Ερντογάν, ελλοχεύει ο κίνδυνος, πολλοί από αυτούς να έλθουν στη Θεσσαλονίκη.
Είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή την τεράστια αρνητική, εξέλιξη, που εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους;    

Επί του πιεστηρίου (1).

Εβραίος Ντονμέ ήταν και ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο εμπνευστής και των σημερινών Κεμαλικών της Τουρκίας. Αυτός ο σφαγέας των Ελλήνων, αποκήρυξε τον Ισλαμισμό. 
Αυτό που δεν μπορεί, δυστυχώς, να επιβεβαιωθεί είναι αν ο Κεμάλ, λίγο πριν πεθάνει βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος (Γέροντας π. Φιλόθεος Ζερβάκος – 1884-1980).  

Επί του πιεστηρίου (2).

Ο Νταβούτογλου, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα βρισκόταν επί 10ημέρου στο Λονδίνο.

Επί του πιεστηρίου (3).

Όταν ολοκληρώσει τις εκκαθαρίσεις στο Στρατό και τη Δικαιοσύνη ο Ερντογάν, τότε σε μια προσπάθεια ανυψώσεως του τσαλακωμένου πολιτικού προφίλ του, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μόνη λύση που του μένει, για να ανακάμψει.
Ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μας (πχ. Νήσο Παναγιά).
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου