Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!!!

Δελτίο Τύπου

Εορτασμός
για την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας

Στις 3 Ιουλίου 2016 γιορτάσαμε στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου, τα 135 χρόνια από την  «Απελευθέρωση της Θεσσαλίας» που ...

έγινε στις 2 Ιουλίου 1881. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής γι’ αυτούς που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωσή της και που όπως είναι γνωστό την ημέρα αυτή απελευθερώθηκε ολόκληρη η Θεσσαλία και ο Νομός Άρτας εκτός από την Επαρχία Ελασσόνας.
      

Την  εκδήλωση  τίμησαν  με  την  παρουσία  τους ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Αποστολόπουλος Ηλίας,  εκπροσωπούμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μουντάκη Μαρία, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ρουφογάλη Μιμή, οι νυν και πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Μακρίδης Παναγιώτης και κ. Ευαγγελοπούλου Ελένη, Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής κ. Μπριάνης Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχαήλ Γιώργος και και το μέλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ρίζος Λουκάς, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του ΔΣ των «Εν Αθήναις Διαβιούντων Καρδιτσιωτών»  κ. Κουσαής Κων/νος και κ. Τσίπρα Θωμαΐς.

        Επίσης   παρέστησαν   η   Πρόεδρος   της   Ελληνικής    Εστίας
κ. Οικονόμου Μαίρη, η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσίντζα-Κοσμά Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Στρατηγός κ. Κρανιώτης Βάιος, ο Πρόεδρος των Ρουμελιωτών κ. Καζάκος Νίκος, η  Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Παπάγου κ. Ζήκα-Κατσιέρη Ειρήνη, ο Πρόεδρος των Κρητών Χολαργού-Παπάγου κ. Καπετανάκης Κώστας   και πλέον των εκατό  εκλεκτών μελών και φίλων του Συλλόγου μας .

        Αισθανόμαστε  την  ανάγκη  για  ένα  πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, προς όλους τους  παρευρεθέντες  στην εκδήλωσή μας αυτή. Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους εκτός Δήμου μας φορείς που βρήκαν το χρόνο και ήταν κοντά μας, το «Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής» και τους «Εν Αθήναις Διαβιούντες Καρδιτσιώτες». Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις  συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας, ότι  θα   συνεχίσουμε   την προσπάθειά  μας  με  την  δική  τους  ουσιαστική  στήριξη και συνδρομή,  γιατί είναι απόλυτα βέβαιο ότι θέλουμε να κάνουμε πολλά και έχουμε την ανάγκη ΟΛΩΝ.

        Για να φθάσουμε όμως στις 2 Ιουλίου 1881 χρειάσθηκαν πολεμικοί και πνευματικοί αγώνες απειράριθμων Θεσσαλών, για να μείνει η ψυχή του λαού Ορθόδοξη και Ελληνική.

        Αυτούς τιμήσαμε τους κλέφτες και τους αρματολούς του ΟΛΥΜΠΟΥ, του ΚΙΣΣΑΒΟΥ, των ΧΑΣΙΩΝ, των ΑΓΡΑΦΩΝ και του ΠΗΛΙΟΥ, τους μοναχούς των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που μετέτρεψαν τα Μοναστήρια σε σταθμούς Πνευματικού και Πολεμικού ανεφοδιασμού.    
        Νοιώσαμε συγκίνηση φέρνοντας στο νου μας το Ρήγα τον Βελεστινλή, το Γιωργάκη Ολύμπιο, τον Άνθιμο Γαζή και τους αγώνες τους αλλά και τόσους και τόσους άλλους ήρωες.

Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η αγαπημένη μας Θεσσαλία απελευθερώθηκε χάρις στους αγώνες των Καραγκούνηδων, των Βλάχων και των Πηλιωριτών, Ελλήνων που ήταν άνθρωποι ΕΥΦΥΕΙΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ και πάνω απ΄ όλα ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Αυτούς θυμόμαστε και αυτούς τιμήσαμε.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την διακεκριμένη ομιλήτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου,  για τη σύντομη, απλή αλλά τόσο μεστή περιεχομένου παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας μας. Επίσης θα θέλαμε δημόσια να τη συγχαρούμε για τη δίκαιη και επάξια εκλογή της στη βαθμίδα της Καθηγήτριας.

        Σας ευχαριστούμε θερμά  και πάλι όλες και όλους και ευχόμαστε

«ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

                                                             Παπάγου, 5 Ιουλίου 2016

         Ο  Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας


Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας                        Ελένη Καραγκουνάκη   

7 σχόλια:

  1. Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριος Νίκος Κουτάκης δήλωσε στην ¨Παπάγου Πολιτεία¨ με αφορμή δημοσιεύματα που τον φέρουν να υπογράφει από κοινού με τον Κύριο Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα ανακοινώσεις αναφορικά με θέματα όπως ¨Οδός Δαρδανελλίων στο Χολαργό¨ και ¨Σιντριβάνια –Συντήρηση 59.716, σπατάλες χωρίς τελειωμό¨:

    ¨ Σέβομαι και εκτιμώ τον επικεφαλής της παρατάξεως, όμως δεν με βρίσκει σύμφωνο το ύφος και η θεματολογία των ανακοινώσεων που ο ίδιος εκδίδει¨.

    Θέλω να γνωρίσω επίσης στους αναγνώστες σας, ότι σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας το λόγο δήλωσα με τον πιο επίσημο τρόπο: ¨Σας γνωρίζω ότι ανακοινώσεις που συντάσσονται από τον Κύριο Τίγκα και φέρουν την υπογραφή μου, δεν τυγχάνουν της δικής μου εγκρίσεως¨.

    ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΥΤΑΚΗΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε των 2:32 είμαι ένας Χολαργιώτης από αυτούς που παρακολουθούν καθημερινά τον ηλεκτρονικό τύπο κα στις τελευταίες εκλογές ψήφισα τον κ. Κουτάκη και την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση. Αυτή την στάση του κ. Κουτάκη δεν την καταλαβαίνω παραμένει στην Παράταξη αλλά δεν συμφωνεί με πολλές από ανακοινώσεις Απ ότι θυμάμαι σε προηγούμενες ανακοινώσεις υπήρχε το όνομα του που σημαίνει ότι συμφωνούσε γιατί δεν ανακοίνωσε τίποτα διαφορετικό .Τελικά δεν συμφωνούσε με την ανακοίνωση της οδού Δαρδανέλιων .Δηλαδή μια από της φτωχογειτονιές του Δήμου μας . Εγώ προσωπικά συμφωνώ να μην γίνει τίποτα στην Δαρδανελίων , ο Δήμος και ο Δήμαρχος δεν μπορούν τον φτωχό να τον κάνουν φτωχότερο .
    Θέλω να ρωτήσω τον κ. Κουτάκη που ψηφίσθηκε και στον Χολαργό πόσες προτάσεις και θέματα πρότεινε για τον Χολαργό ;
    κ. Τίγκα στον Χολαργό που ζω εδώ και 45 χρόνια θέλω να σας πω ότι σε χειρότερη μοίρα δεν υπήρξε πότε . Προχώρα , είμαστε μαζί σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αλήθεια; Αν είναι αλήθεια και δεν είναι κάποια παρανόηση, τότε ο Κουτάκης για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ό,τι δεν είναι να του έχει εμπιστοσύνη κανένας. "Μπράβο" ρε Κουτάκη, τον επόμενο χρόνο ποιόν θα "πουλήσεις"; Ετσι για να ξέρουμε δλδ.
    Τι διάολο ρε γαμώτο...τόσες πολλές κωλοτούμπες ούτε η Κομανέντση!!
    Τα παντελόνια τι τα έχετε στην ντουλάπα; Για να πιάνουν χώρο!
    Δεν γουστάρεις πιά την παράταξη; Θες να πας αλλού; Βγες και δήλωσέ το, ξεκαθάρισε την θέση σου, έτσι κάνουν οι..."παντελονάτοι"!!!
    Αν όντως είναι έτσι, ο κος Τίγκας πρέπει να συγκαλέσει σε σύσκεψη, με ερώτημα την διαγραφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε μάλλον είσαι νέος κάτοικος και δεν γνωριζεις την ιστορία της περιοχής .
      Μάλλον ο Τίγκας πουλαέι κόσμοο κατά συρροή στα δημοτικά δρώμένα .
      2002 πουλήσε τον Γκουβάκη και ζήτησε την αρχηγεία του Συνδυασμού
      2006 πουλήσε τον Ξύδη και ζήτησε την αρχηγεία του Συνδυασμού
      2010 πουλήσε τον Νικολάου και ζήτησε την αρχηγεία του Συνδυασμού
      σε καμία περίπτωση δεν τα καταφερε γιατί δεν φέρθηκε αντρίκια σε κανένα από τους παραπάνω ...
      θυμίζω επίσης πως αν δεν ήταν ο Κουτάκης στον συνδυασμό του Τίγκα , με τους 1000 σταυρούς που έφερε το 2014 τώρα ο Τιγκας θα ήταν πεμπτος .

      αυτά τα ολίγα για την ιστορία ....

      Διαγραφή
    2. Ναι "νέος κάτοικος" είμαι, από το 1982 και ποτέ μου δεν ψήφισα τον κοντορεβιθούλη, το έχω καμάρι μου και το περηφανεύομαι!!!

      Διαγραφή
  4. Χορός ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε όλη την Ελλάδα . Η συμμορία καθαρμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αρπάζει δεκάδες σπίτια Ελλήνων κάθε μέρα και κανένας ΡΑΓΙΑΣ δεν έχει το ανάστημα να πει δυο λόγια και να αντιδράση στον ξεπεσμό της Ελληνικής Κοινωνίας που είναι γεμάτη πρόβατα ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ και αξιοθρήνητα ανθρωπάκια . ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΟΡΕ ΡΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος . Οι ξεφτιλισμένοι της αριστεράς έστειλαν 60.000 κατασχετήρια λογαριασμών από 2 λεπτά έως 100 ευρώ . Η αλητεία έχει κυριαρχήσει παντού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή