Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ! ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΣ...

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι Τσίπρας-Καμμένος τα έχουν διαλύσει όλα και αν θα σωθούν τα βουνά μας, θα σωθούν από τις τιτάνιες προσπάθειες των λίγων πυροσβεστών που έχουν απομείνει στο σώμα, των εθελοντών δασοπυροσβεστών και...

στο φιλότιμο του Έλληνα. Ο δρόμος και η πρόσβαση για τον Υμηττό έχει απαγορευτεί για πεζούς και τροχοφόρα λόγω του μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει. Ας δείξει κατανόηση ο κόσμος και ας βοηθήσει στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Υμηττού μας. Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, του Παπάγου και του Χολαργού να μην γκρινιάζουν επειδή θα χάσουν για μερικές ημέρες τον περίπατό τους στο βουνό. Τι δηλαδή, προτιμούν να κάνουν σήμερα περίπατο και αύριο-μεθαύριο να καεί ο Υμηττός; Ας δείξει ο κόσμος λίγη ωριμότητα, κατανόηση και να βοηθήσει το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται για να διατηρήσουμε πράσινο το βουνό μας! 

9 σχόλια:

  1. Φίλε Μάκη, η απαγόρευση της πρόσβασης για τους πεζούς, θυμίζει το "πονάει δόντι, κόψει κεφάλι". Γνωρίζεις καλά ότι, υπάρχουν δεκάδες είσοδοι που μπορεί ένας εμπρηστής να χρησιμοποιησει. Είμαι υπέρ του ελέγχου στο ποιός και πότε εισέρχεται με μια ταυτοποίηση. Έτσι και εσύ κι εγώ, που είμαστε λάτρεις του Υμηττού, θα μπορούμε κάνοντας αυτό που μας αρέσει να "περιπολούμε" και να προστατεύουμε το βουνό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πεζών είναι ενδεικτική του επιπέδου και του πολιτισμού μας. Το βουνό δεν είναι για να το βλέπουμε και να το καμαρώνουμε από κάτω. Συμφωνώ με τη θέση ότι ότι θα έπρεπε η πρόσβαση να επιτρέπεται σε πεζούς και οχήματα με έλεγχο και καταγραφή. Έτσι οι φίλοι δασοπυροσβέστες "εθελοντές" και μη θα είχαν αντικείμενο και το έργο τους δεν θα εξαντλούνταν σε χαλαρωτικές περιπολίες και διασκεδαστικές συγκεντρώσεις. Εξάλλου το βουνό είναι σίγουρο ότι δεν κινδυνεύει ούτε από τον ασθενή που αθλείται ούτε από τους λάτρεις της φύσης που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Και μια ερώτηση: Εντάξει το βουνό θα προστατευτεί όπως λες, Μάκη, από Χολαργό Παπάγο. Ας πούμε και από τις άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, που δεν ισχύει για το λόγο τον έγραψε ο προηγούμενος. Δεν μπορεί η φωτιά να μπει και να εξαπλωθεί σε όλο το βουνό από την ανατολική πλευρά όπου τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι και αδιανόητες και αδύνατες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ. Το βουνό πρέπει να είναι ελεύθερο για όσους αγαπούν τη φύση. Συμφωνώ και με την προτεινόμενη ταυτοποίηση. Όμως ακόμα και έτσι ο κίνδυνος παραμένει. Θα πρέπει όλοι εμείς να βοηθήσουμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και του Δήμου προσφέροντας εθελοντική βοήθεια στην προστασία του Υμηττού. Αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση από το περιοδικό κλείσιμο της πρόσβασης.Είναι το μικρότερο κακό από την καταστροφή του βουνού μας.Αντί λοιπόν να περιοπιζόμαστε στις σωστές κατα τα άλλα παρατηρήσεις ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. Προσωπικά θα πάω αύριο στο Δημαρχείο να δηλώσω συμμετοχή. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται ας κάνουν το ίδιο. Οι καφετέριες είναι γεμάτες νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ. Το βουνό πρέπει να είναι ελεύθερο για όσους αγαπούν τη φύση. Συμφωνώ και με την προτεινόμενη ταυτοποίηση. Όμως ακόμα και έτσι ο κίνδυνος παραμένει. Θα πρέπει όλοι εμείς να βοηθήσουμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και του Δήμου προσφέροντας εθελοντική βοήθεια στην προστασία του Υμηττού. Αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση από το περιοδικό κλείσιμο της πρόσβασης.Είναι το μικρότερο κακό από την καταστροφή του βουνού μας.Αντί λοιπόν να περιοπιζόμαστε στις σωστές κατα τα άλλα παρατηρήσεις ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. Προσωπικά θα πάω αύριο στο Δημαρχείο να δηλώσω συμμετοχή. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται ας κάνουν το ίδιο. Οι καφετέριες είναι γεμάτες νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό τις ημέρες υψηλού κινδύνου για πεζούς και οχήματα δεν γίνεται γιατί μέσα σε αυτούς τους περιπατητές, ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει κάποιος "εμπρηστής", αυτός θα βρει τρόπο να εισχωρήσει και από τα δεκάδες μονοπάτια,(αναφέρθηκε πολύ σωστά από τον συνσχολιαστή 11:09π.μ) από την στιγμή που θα αποφασίσει να βάλει φωτιά!
    Η απαγόρευση(και πολύ σωστά)γίνεται για την ασφάλεια των ίδιων των περιπατητών, που στην περίπτωση πυρκαγιάς θα πανικοβληθούν και στην προσπάθεια να αποχωρίσουν από το βουνό, σε πλήρη σύγχυση για να μην εγκλωβιστούν σε τόσο επικίνδυνο περιβάλλον, οδηγώντας τα οχήματά τους, θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο στις εξόδους, με καταστροφικό αποτέλεσμα διότι, θα καθυστερούν τα οχήματα της πυροσβεστικής και την πρόσβασή τους στα επίκαιρα σημεία, ενδεχομένως θα υπάρξουν και συγκρούσεις Ι.Χ μεταξύ τους, λόγω του χάους & του πανικού που θα επικρατεί και φυσικά λόγω των στενών οδικών διαβάσεων όπως είναι διαμορφωμένες, που θα επιβαρύνουν την απρόσκοπτη εκκένωση, συνεπώς η καθυστέρηση αυτή θα είναι μοιραία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς!
    Ο Υμηττός είναι ένα "δύσκολο" βουνό από κάθε άποψη και να το δει κάποιος και δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν φυλάσσεται επαρκώς από σοβαρά και επικίνδυνα λάθη που έγιναν από την διοίκηση, που για χάρη της πολιτικής σπέκουλας και απαράδεκτων μικροτήτων, διέλυσαν υποδομές δεκαετιών, έδιωξαν πραγματικούς (όχι στα χαρτιά) εθελοντές/κάτοικους και τους αντικατέστησαν με άπειρους και "άκαπνους", που δεν γνωρίζουν πως να διαχειριστούν μονάδες τέτοιου τύπου,(ανθρώπινο δυναμικό και μέσα) και που το μόνο που τους ενδιαφέρει και γνωρίζουν να κάνουν καλά, είναι οι "ομιλίες και παρουσιάσεις" σε πρόθυμο κοινό και οι..."κοινωνικές συγκεντρώσεις" που συνοδεύονται με μουσική και ποτό!!!
    Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε καν οι "χαλαρωτικές" περιπολίες, που υπήρχαν κατά το παρελθόν και αμφιβάλλω αν υπάρξει έστω και έμμεση ανταπόκριση σε περίπτωση φωτιάς.
    Αυτά τα λέω διότι τα έχω διαπιστώσει ο ίδιος και όχι...μόνον εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι που έχουμε "τρέξει" το βουνό!!!
    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...σωστές οι επισημάνσεις του Ανδρόνικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που ο δήμος έχει προσλάβει κάποιους έμισθους πυροφύλακες και κάποιες ώρες ,υπάρχει φύλαξη του βουνού.
    Φύλαξη "στρογγυλής τραπέζης" ,ε... ,αυτό δεν λέγετε φύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χα χα χα χα, άκου..."φύλαξη στρογγυλής τραπέζης!!!!"
    ...οι "καρπαζές" πότε θα πέσουν δεν ξέρω μόνο...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή