Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΚΟΛΑΣΗ: 24 ΔΙΣ. ΦΟΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΓΙΑ ΝΑ… ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΨΕΛΝΕΙ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΑ»

Επειδή, εδώ που φτάσαμε, πρέπει να λέμε μόνο αλήθειες, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι, για να μπορεί ο Τσίπρας να χορεύει στην Άρτα και να...

ψέλνει ο Καμμένος στην Τήνο, ο φτωχός ελληνικός λαός θα πληρώνει 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους σε άμεσους φόρους.
 Τόσο είναι το... κουστουμάκι που μας έχουν ράψει το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου και οι δανειστές,για να «βγουν» τα νούμερα και να μην ενεργοποιηθεί ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων.
Το «τσουνάμι» των φόρων έρχεται να πλήξει από το φθινόπωρο και για τουλάχιστον πέντε μήνες το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει συνολικά τα 23,296 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η φοροδοτική τους ικανότητα βρίσκεται στο «ναδίρ».
Κι ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να ζει στον δικό της «όμορφο κόσμο», οι δανειστές περιμένουν αποτελέσματα, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υπογράψει η Αθήνα.
Ωστόσο, οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ λένε πως το οικονομικό επιτελείο φοβάται για μια ενδεχόμενη «στάση πληρωμών», ιδίως από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά γονατίσει από το ανελέητο φορολογικό σφυροκόπημα. Αυτό το σενάριο προκαλεί έντονη ανησυχία, αφού θα σημάνει την ενεργοποίηση του αυτόματου «κόφτη» δημοσιονομικών δαπανών και τούτο θα οδηγήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.
Και είναι αυτό ακριβώς το σενάριο, το κυβερνητικό δίδυμο το τρέμει, όπως ο διάολος το λιβάνι: Γιατί, σε συνδυασμό με τα «ραβασάκια» των κατασχέσεων αλλά και το μπαράζ των πλειστηριασμών που έχουν ήδη ξεκινήσει, ο «κόφτης» θα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της κοινωνικής έκρηξης.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κάθε μήνα έως και τον Ιανουάριο του 2017, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν συνολικά 4,6 δισ. ευρώ σε φόρους. Το ποσό αυτό μειώνεται στα 3,3 δισ. ευρώ, ωστόσο, εάν τεθεί ως καταληκτικός μήνας για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων ο Φεβρουάριος του 2017.
Ειδικότερα, με βάση τον «λογαριασμό» που έχουν εκδώσει στο υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν βαρύ... μπεζαχτά στο κράτος. Ενδεικτικά:
- Τον Σεπτέμβριο θα πληρώσουν περίπου 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να προέλθουν από τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
- Τον Οκτώβριο εξοφλείται η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 550 εκατ. ευρώ.
- Το Νοέμβριο ολοκληρώνεται η καταβολή του φόρου εισοδήματος με την πληρωμή της τρίτης δόσης, ενώ πρέπει να καταβληθεί και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Φόροι από τους οποίους το υπουργείο υπολογίζει την είσπραξη 1,7- 1,8 δισ. ευρώ.
- Το Δεκέμβριο έρχεται η τέταρτη δόση του φόρου ακινήτων, αλλά και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για Ι.Χ. και μοτοσικλέτες που υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία περίπου 1 - 1,1 δισ. ευρώ.
- Τον Ιανουάριο 2017 θα πρέπει να καταβληθεί από τους υπόχρεους η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, από τον οποίο αναμένεται να εισρεύσουν συνολικά έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ.
"Καίνε" ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, αλλά και πετρέλαιο
Την ίδια ώρα, κι ενώ κυβερνητικά στελέχη διαλαλούν με περίσσιο θράσος ότι ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ένα «βάρβαρο μέτρο», φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των λόγων τους: Πράγματι, από τα συνολικά σχεδόν 24 δισ. ευρώ που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, τα 6,3 δισ. ευρώ αφορούν στο «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.
Παράλληλα, «πονοκέφαλο» προκαλεί και η αύξηση που θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φωτιστικό πετρέλαιο. Αυτή η αύξηση είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει σε νέο μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, γεγονός που σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων.
Βαρύ και το 2017
Συνεπώς, τι μπορεί να περιμένει κανείς πλέον εκτός από ακόμη μεγαλύτερα «φέσια»; Δεν χρειάζεται κανείς πτυχίο ανωτάτων οικονομικών, για να καταλάβει πού οδηγεί αυτή η κατάσταση.
Τα εισοδήματα θα συνεχίσουν να περικόπτονται, συνέπεια των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους.
Από τον Ιανουάριο του 2017, έρχονται αυξήσεις - φωτιά σχεδόν σε όλα:
- Επιβάλλεται τέλος στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας 5%
- Έρχεται ο φόρος κατανάλωσης στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ ο αναλογικός φόρος στα κανονικά τσιγάρα αυξάνεται από το 20% στο 26%
- Ο καφές θα έχει «χαράτσι» και αυτός, αφού μπαίνει ειδικός φόρος κατανάλωσης
- Αυξάνεται ο φόρος επί των μερισμάτων από το 10% στο 15% και 
- Αυξάνεται ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη (από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα), στο πετρέλαιο diesel (από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα) και στο υγραέριο LPG κίνησης (από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα).
newsbomb.gr

1 σχόλιο: