Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΒΑΦΤΙΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΛΙΑΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν σε λίγες ημέρες στο Ρίο, ασέβησαν προς την ιστορία των Ελλήνων, χάρη στους οποίους...

υπάρχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Βάφτισαν τα Σκόπια Μακεδονία" και έτσι τα παρουσιάζουν επισήμως στους αγώνες! 
Στους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, ως γνωστόν συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες και οι Μακεδόνες, μια και ήταν Πανελλήνιοι. Αυτή την τρομερή ασέβεια στην οποία προβαίνουν οι άθλιοι Βραζιλιάνοι, αν δεν την επανορθώσουν, η Ελλάς οφείλει έναντι της ιστορίας της να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Φαντάζεστε πώς θα είναι οι Ολυμπιακοί αγω΄νες, πώς θα ξεκινήσουν χωρίς την είσοδο της Ελλάδας σε αυτούς! Θα είναι αγώνες-σκατά σαν τα μούτρα τους. Και όμως, πέρα από χλιαρές διαμαρτυρίες, δεν ακούστηκε τίποτε από τη χώρα μας! 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί για το θέμα είναι από το gazzetta.gr Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τη συγκεκριμένη χώρα ως Τhe Former Yugoslavian Republic of Macedonia και έχει εκδώσει και σχετική οδηγία, οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές επέλεξαν να την αποκαλούν Macedonia, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της με τη συντομογραφία MKD...
Kι όχι μόνο στην ενότητα με τις χώρες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς, αλλά και σε όλες τις αναφορές για τη συγκεκριμένη χώρα οι Βραζιλιάνοι τη Μacedonia, όπως για παράδειγμα στα άρθρα για το προολυμπιακό τουρνουά του χάντμπολ!
Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά άλλαξε η συντομογραφία μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το θέμα εντόπισε το Υπουργείο Εξωτερικών και ήδη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον Αρχηγό της ελληνικής αποστολής Ισίδωρο Κούβελο, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να αλλάξει η αναφορά από Macedonia ή ΜKD σε FYROM, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΔΟΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου