Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΑΣ...





 αποτροπιασμό του για το βάρβαρο αυτό αγώνισμα,  η Ελένη Βεζύρογλου διατυπώνει την άποψή της για την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης του ανθρώπου με τα ζώα:
"Έχουμε υποχρέωση να συνυπάρξουμε επιτέλους ειρηνικά με τα ζώα, αναγνωρίζοντας τα ίσα δικαιώματά τους στην κτίση και σταματώντας να τα παραβιάζουμε κατάφωρα. Να εκτιμήσουμε την αθώα κι ανιδιοτελή αφοσίωση που μπορούν να επιδείξουν και να τα προστατεύσουμε, θεωρώντας πως είναι το χρέος μας απέναντι στην υψηλότερη νόηση που μας χαρίστηκε από τη φύση. Η κακοποίηση των ζώων, αποτελεί την χειρότερη ύβρι προς το πνευματικό μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασης. Η εξόντωση των ελεφάντων, ο βασανισμός των οικόσιτων, οι θλιβερές κι επαίσχυντες ταυρομαχίες, είναι λίγες μόνο από τις εγκληματικές συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι στις υπόλοιπες μορφές ζωής. Δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε ό,τι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε.
Ελένη Βεζύρογλου"

1 σχόλιο:

  1. Και γιατί ΠΡΕΠΕΙ να συμβιώσουμε τα ζώα? Για ποιό λόγο και από που προκύπτει αυτή η "υποχρέωση"? Και στο κάτω κάτω άς αφήσουμε τα ζώα να επιλέξουν άν θέλουν ή όχι συμβίωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή