Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ! ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΜΑ! ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ!

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με τους Αυστραλούς, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κάνοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα υπερήφανη...

Η πρώτη μέρα είχε βρει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις ιστιοδρομίες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση) όμως, οι δύο ιστιοπλόοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και στη medal race κρίθηκε το… χρώμα του μεταλλίου.
Μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα ιστιοδρομιών οι Μάντης-Καγιαλής βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς ποινής και η διαφορά που είχαν από τους τέταρτους δεν γινόταν να καλυφθεί στην κούρσα των μεταλλίων.
Oι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν μάχη με τους Αυστραλούς για το ασημένιο μετάλλιο, ένα λάθος των αντιπάλων τους τούς έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά μετά την τρίτη σημαδούρα, ωστόσο το φινάλε τους βρήκε έξι δευτερόλεπτα πίσω από το πλήρωμα από την Αυστραλία, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.
aixmi.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου