Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΑΚΙΖEI ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠIΣΤΕΥΤΑ ΥΨΗΛΟ ΕΝΦΙΑ! ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!! ΕΤΣΙ ΕΞΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

O ΣΥΡΙΖΑ μονιμοποίησε μέχρι το 2031 τον αντισυνταγματικό φόρο...

ΕΝΦΙΑ και τώρα τον διογκώνει εξωπραγματικά, με μόνο στόχο να αρπάξει την ιδιωτική περιουσία και να την παραδώσει στα χέρια των τοκογλύφων της Γερμανίας και των άλλων...εταίρων της ΕΕ! Μετά, οι πολιτικοί αλήτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητούν φορολογική ευσυνειδησία από τον λαό! Και να σκεφθεί κανείς ότι προεκλογικά όλη η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε στο να μην πληρώσει ο λαός τον αντισυνταγματικό φόρο γιατί μόλις ερχόταν στην εξουσία θα τον καταργούσε!
Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το news247.gr:
Περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα δοκιμάσουν της αντοχές τους φέτος, καθώς αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν φόρο πάνω από 1.000 ευρώ. Αναλυτικά τι θα ισχύσει

Οι αντοχές περίπου 600.000 ιδιοκτητών ακινήτων αναμένεται να δοκιμαστούν κατά την είσπραξη του φετινού ΕΝΦΙΑ, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ σε κύριο και συμπληρωματικό φόρο.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν την "λυπητερή" με τον ΕΝΦΙΑ, η εισπαξιμότητα του οποίου θα κρίνει και την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, περισσότερο θα επηρεαστούν οι μικροϊδιοκτήτες και η μεσαία τάξη, μετά τις αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών για την ανακατανομή του φόρου στα ακίνητα.
Πρακτικά, από την τελική εκκαθάριση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου θα φανεί ότι το 8%- 10% θα κληθεί να πληρώσει πάνω από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.
Σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του φόρου που τους αναλογεί, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ο εισπρακτικός στόχος του φετινού ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται σε 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, ασκώντας σημαντικές πιέσεις σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό.
Υπολογίζεται ότι σε σύνολο 15,5 εκατ. ιδιοκτησιών, περίπου οι μισές θα επιβαρυνθούν με ΕΝΦΙΑ ελαφρώς μειωμένο. Από την άλλη, περισσότερα από 400.000 άτομα θα πληρώσουν από 1.000 ως 2.000 ευρώ. Περίπου 80.000 θα πληρώσουν από 2.000 ως 3.000 ευρώ, ενώ περίπου 90.000 άτομα θα πληρώσουν περισσότερα από 3.000 ευρώ.
Παράλληλα, διευκρινίζεται πως δεδομένου ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται σε ατομικό επίπεδο, θα υπάρξουν νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν 3.000 έως 4.000 ευρώ, ποσά που πολλοί μεσαίοι αδυνατούν να καταβάλουν σήμερα, τουλάχιστον εμπρόθεσμα.
Η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου. Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου