Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-4 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΟΚ, η νίκη επί της Ολλανδίας έδειχνε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Εχοντας καεί από τον χυλό όμως φυσάς και το γιαούρτι. Μετά από μια καταστροφική προκριματική σειρά με ντροπιαστικές ήττες από τα Νησιά Φερόε κι έχοντας τερματίσει στην τελευταία θέση δεν υπήρχαν περιθώρια...


 για τουπέ και γελάκια επειδή θα παίζαμε κόντρα στους ερασιτέχνες του Γιβραλτάρ.

Στόχος επετεύχθη. Η Εθνική πήρε τους τρεις βαθμούς αλλά ο Σκίμπε θα έχει πολλά σημεία να κρατήσει πολλά περισσότερα ν' αλλάξει. Το τελικό 4-1 δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο. Αλλωστε τ' αποτελέσματα με την τελευταία του ομίλου (που 99,9% θα είναι το Γιβραλτάρ) δεν θα μετρήσουν στο τέλος της βαθμολογίας.
Μετράει όμως η εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κριτική κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Η να καταλάβεις τι μπορεί να καταφέρει αυτή η Εθνική και τι όχι. Για την ώρα ας κρατήσουμε τους τρεις βαθμούς και το νέο ξεκίνημα αυτής ειδικά και μετά το φιλικό με την Ολλανδία.
ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ
Η Εθνική μπήκε καλά. Με σωστή νοοτροπία. «Είμαστε το αφεντικό και θα πάρουμε τη νίκη». Φάση στο 5' με τον Μπακασέτα, φάση στο 9' με τον Μάνταλο, γκολ (και τι γκολ) με τον Μήτρογλου στο 10'. Καταλάβαινες από την εικόνα των δύο ομάδων πως δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης του τελικού νικητή.

Ομως το γκολ του Γουόκερ (το τρίτο επίσημο στην ιστορία της ομάδας) στην πρώτη φάση του Γιβραλτάρ επανέφερε τους εφιάλτες της... προηγούμενης Εθνικής. Εάν δεν υπήρχε το... προηγούμενο των Νησιών Φερόε πιθανότατα δεν μας τρόμαζε το όντως εξαιρετικό γκολ του Γιβραλτάρ. Ομως η απάντηση ήρθε πριν φύγει το ημίχρονο. Και μάλιστα επί τρία. Το αυτογκόλ του Βάισμαν στο 44' βοήθησε την Εθνική να... λυθεί και τα γκολ των Φορτούνη και Τοροσίδη στις καθυστερήσεις «καθάρισαν» την μπουγάδα.
ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Οσοι περίμεναν πως η Εθνική θα συνεχίσει με το ίδιο τέμπο στο δεύτερο μέρος και θα έβλεπαν κι άλλα γκολ ατύχησαν. Οι παίκτες του Σκίμπε χαλάρωσαν και ταυτόχρονα έψαχναν το κάτι παραπάνω. Προφανώς και δεν άρεσε η εικόνα στον Γερμανό τεχνικό. Πόσω μάλλον όταν είδε το Γιβραλτάρ να έχει και δύο καλές φάσεις για να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.

Η αλλαγή του Γιαννιώτα έδωσε ενέργεια στην ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Γκολ δεν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και η Εθνική έμεινε με το 4-1 που επαναλαμβάνουμε δεν θα μετρήσει στην τελική βαθμολογία.
Τέλος καλό όλα καλά. Αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Εθνική. Επόμενο ραντεβού στις 7 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Κύπρο στην Αθήνα.
MVP: Μ' ένα γκολ και δύο ασίστ δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα πετυχαίνοντας και το ωραιότερο γκολ της βραδιάς. Ο Ελληνας επιθετικός έδωσε και την ασίστ στον Φορτούνη αλλά και την τελική πάσα στον «Τόρο» για να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Είναι άδικο να βάλεις σε αυτήν την κατηγορία παίκτη του Γιβραλτάρ. Ομως ο Βάισαμν κρέμασε άθελά του την ομάδα του την στιγμή που όλα έδειχναν το ματς θα λήξει ισόπαλο μετά το γκολ του Γουόκερ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Τοροσίδης. Δεν είναι μόνο το γκολ. Είναι και η σέντρα που βγάζει στο αυτογκόλ του Βάισμαν. Και όλα αυτά ενώ μερικές ώρες είχε πρόβλημα με την μέση του.
Η ΓΚΑΦΑ: Το αυτογκόλ του άτυχου Βάισμαν. Ο αμυντικός του Γιβραλτάρ στην προσπάθειά του να διώξει την σέντρα του Τοροσίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με αποτέλεσμα να διαλύσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του οι οποίοι δέχτηκαν άλλα δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Δανό ρέφερι, Γιάκομπ Κέχλετ που δεν είχε και δύσκολες φάσεις είναι η αλήθεια.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σημασία είχε η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Κλισέ, αλλά... Αυτοί αποκτήθηκαν και τώρα η Εθνική πρέπει να κοιτάξει τα δύσκολα που έρχονται. Η Βοσνία σταμάτησε στα πέντε (!) κόντρα στην Εσθονία και το Βέλγιο στα τρια μέσα στην Κύπρο. Τα δικά μας τέσσερα γκολ δεν θα μετρήσουν στο τέλος σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αλλά ας το πάμε βήμα βήμα. Και το πρώτο βήμα ήταν οι τρεις βαθμοί. Τσεκ. Και συνεχίζουμε.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Πέρεζ, Γουάισμαν, Τσιπολίνα Τ., Κασκιάρο, Τσιπολίνα Ρ., Γουόκερ, Πόσιο (71' Κασκιάρο Κ.), Κασκιάρο, Ερνάντεζ, Κόμπες, Γκαρσία ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Σάμαρης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (73' Βέλλιος)
 Δείτε τα βίντεομε τα γκολ:







gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου