Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

Σύμφωνα με το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών οι τρείς νεαρές γυναίκες...

που συνελήφθησαν στο Παρίσι με το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν φιάλες αερίου ήθελαν να ανατινάξουν τον εμβληματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare de Lyon!
Ο συγκεκριμένος σιδηροδρομικός σταθμός είναι ένας από τους 6 μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς στο Παρίσι και καθημερινά περνούν απο αυτόν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
«Στάλθηκε επείγον σήμα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς όμως εκείνες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Gare de Lyon, την Πέμπτη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο σταθμός Gare de Lyon βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τον καθεδρικό ναό.
Ο αξιωματούχος είπε επίσης πως η νεότερη από τις τρεις γυναίκες, η 19χρονη, της οποίας ο πατέρας είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και την οποία θεωρούσε ήδη ύποπτη η αστυνομία επειδή ήθελε να πάει να πολεμήσει για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είχε γράψει μια επιστολή στην οποία δήλωνε πίστη στην ισλαμιστική οργάνωση.
Ο εντοπισμός, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ενός Peugeot 607 στο οποίο υπήρχαν επτά φιάλες αερίου, οι έξι από αυτές γεμάτες, οδήγησε στην έναρξη ποινικής έρευνας και αναβίωσε τους φόβους για νέες επιθέσεις σε μια χώρα όπου οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 230 ανθρώπους από τον Ιανουάριο του 2015.
Μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν χθες τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό στη διάρκεια της σύλληψής της προτού πυροβοληθεί και τραυματιστεί, δήλωσε αργά χθες βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ήταν η 19χρονη που επιτέθηκε στον αστυνομικό. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν έναν αστυνομικό να εγκαταλείπει το σημείο όπου έγιναν οι συλλήψεις σε προάστιο του Παρισιού κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι δεν βρέθηκε πυροκροτητής στο αυτοκίνητο, αν και βρέθηκαν τρεις φιάλες πετρελαίου.
Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή Μπουσί-Σεν-Αντουάν, περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Παρισιού. Από την Τρίτη επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προσήχθη νωρίτερα την εβδομάδα αυτή αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Είχε πάει στην αστυνομία την Κυριακή για να δηλώσει πως η κόρη του είχε εξαφανιστεί με το αυτοκίνητό του, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Κι άλλη σύλληψη
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφο μιας εκ των τριών γυναικών. Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (08/09/2016), είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.


Ο αδελφός του κρατείται και αυτός την περίοδο αυτή επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου