Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΨΕ ΠΕΦΤΕΙ ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΙΣΥΦΟΣ"! ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ...ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Με την εκπληκτική παράσταση "Σίσυφος" σε κείμενα του Κώστα Παπαγεωργίου πέφτει αυλαία απόψε στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο...

"Φεστιβάλ 2016"! Μην χάσετε την παράσταση, έχει εμπλουτισθεί με νέα στοιχεία που έχει εμβάλλει το πηγαίο ταλέντο του Κώστα Παπαγεωργίου και των ηθοποιών που στελεχώνουν την παράσταση. Προλάβετε να κλείσετε εισιτήρια!
Ο «ΣΙΣΥΦΟΣ» του Κώστα Παπαγεωργίου, σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα, θα παρουσιαστεί τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία  παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακίνδυνος Γκίκας, καθοδηγεί υποκριτικά έναν πολυμελή θίασο, μεταξύ αυτών ο συγγραφέας του έργου αλλά και ο ίδιος, στοχεύοντας στην ψυχαγωγία των θεατών, μέσα από ένα κείμενο που μιλά για το σήμερα, χρησιμοποιώντας την - πολλές φορές - αθυρόστομη γλώσσα της Αριστοφανικής κωμωδίας. 

Η τραγικότητα του μύθου του Βασιλιά Σίσυφου  ο οποίος καταδικάστηκε να κουβαλά αιώνια ένα βράχο μέχρι την κορυφή ενός βουνού και μετά να ξαναρχίζει το ίδιο από την αρχή,  συναντά την πραγματική, με την αρχετυπική έννοια, κωμωδία μέσα από μια απρόβλεπτη,  όσο και θεόμουρλη συνύπαρξη ! Γνώριμοι και συνάμα επίκαιρα «κωμικοτραγικοί» χαρακτήρες ξεπετιούνται μέσα από την πλοκή του μύθου σε μια ιστορία που θα θυμίσει πολλά και σε πολλούς!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου Φθινοπωρινού μήνα – από 1 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016 – ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Ακίνδυνος Γκίκας και όλη η παρέα του Σίσυφου, θα περιοδεύσει ανά την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, παρατείνοντας το καλοκαίρι μας και μοιράζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

Κείμενο: Κώστας Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Αντωνιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Κουτεντάκη

Μακιγιάζ: Ματίνα Τσόκαλη

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παπαγεωργίου, Ακίνδυνος Γκίκας, Κων/νος Μούτσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Θοδωρής Ηλιόπουλος ,Χρυσεικόνα  Θεολόγου

Χορός: Γιώτα Αγγελοπούλου , Στεφανία Γκουρνέλου , Κων/να Matwali-Κουτουλάκη


Μουσική  σύνθεση:  Kίμωνας Πολλάτος

3 σχόλια:

  1. ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΙΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΟΦΟΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Ροφόγάλη?????
    σκέψου να μην ήσουν και δικός τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κα Μιμή Ρουφογάλη φίλε μου..μην πιάνεσαι από λάθη της στιγμής. Βρες πιο σοβαρά επιχειρήματα καραγκιοζάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή