Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....



Ο εφιάλτης στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μεγαλώνει και τα κρούσματα ηπατίτιδας Α τείνουν να πάρουν τη μορφή...


 επιδημίας. Αυτή τη φορά αλλά τρία νέα κρούσματα - ανάμεσά τους και ένας 41χρονος Έλληνας ήρθαν να προστεθούν στα 12 του περασμένου μήνα.

Τα τρία νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α προέρχονται από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς μεταξύ αυτών και Έλληνας εργαζόμενος στο κέντρο, και όλοι τους εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς με συμπτώματα ίκτερου. Ένα από τα κρούσματα ηλικίας έξι ετών εισήχθη χθες και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου. Τα άλλα δυο κρούσματα νοσηλεύθηκαν στην παιδιατρική και παθολογική κλινική αντίστοιχα όπου και πήραν εξιτήριο χθες.



Υποχρεωτικός στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για την ηπατίτιδα Α

Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται προς όλους αρμοδίους αλλά και το υπουργείο Υγείας είναι γιατί οι πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα μας από τον περασμένο Ιανουάριο και φιλοξενούνται στους καταυλισμούς δεν εμβολιάστηκαν έγκαιρα για να αποφευχθεί όλη αυτή η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για ακόμα μία φορά είναι ότι τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο γενικό πληθυσμό ήταν 15. Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 15 κρούσματα ηπατίτιδας Α σε ένα  καταυλισμό 2000 ατόμων.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου