Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! "ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ;"!

Δελτίο Τύπου 51

                                             26 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόταση Μείωσης Δημοτικών Τελών
σε Χολαργό και Παπάγου

Με πάνω από 10.000.000 € Απόθεμα
Η Μείωση είναι Επιτέλους Εφικτή


Τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2016 είναι:
·         Στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο
·         Στου Παπάγου 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο

Ο Δήμαρχος προτίθεται να καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για διατήρηση των δημοτικών τελών για το 2017 στο ίδιο ύψος. Μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να...

θεωρηθεί, όταν:

        α. Τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας είναι αρκετά ψηλά δεδομένης της παρούσης οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας των συνδημοτών μας να ανταποκριθούν.
        β. Ο δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς της χώρας.
        γ. Η ανακύκλωση αποδίδει πλέον μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, επομένως μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι καταβάλλουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Κατά συνέπεια υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης χαμηλότερων τελών.
         δ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει-κατά δήλωση του δημάρχου-σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεδομένου ότι όπως υποστηρίζει υπάρχει  απόθεμα μεγαλύτερο των 10.000.000 Ευρώ.
        ε. Όλοι οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ανακούφισης των δημοτών ενώ ο Δήμος μας παραμένει προκλητικά άπραγος.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι της  διατήρησής τους στα επίπεδα του 2016, που όπως προαναφέραμε πρόκειται να προτείνει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα Δημοτικά Τέλη υπό τις σημερινές δύσκολες για τους δημότες μας συνθήκες, συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ο Κώστας--Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου—Χολαργού και τα στελέχη της, αφού μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σοβαρό αυτό ζήτημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση, προτείνουμε στο Δήμαρχο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2017 στου Παπάγου και στο Χολαργό, με στόχο  τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων έως το 2019.

        Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, προτείνει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών που σήμερα είναι στου  Παπάγου 2,00 Ευρώ/τ.μ. και στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τ.μ. ως εξής:

                           Η Πρότασή μας

                                                Δ. Κ. Παπάγου   Δ.Κ. Χολαργού
                     
·               Δημοτικά Τέλη για 2017    1,80Ε/τ.μ.            1,50/τ.μ.
·               Δημοτικά Τέλη για 2018    1,60Ε/τ.μ.            1,45/τ.μ.
·               Δημοτικά Τέλη για 2019    1,40Ε/τ.μ.            1,40/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγου και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση το σύνθημα “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, που υποσχεθήκατε και υπό το οποίο λάβατε την ψήφο των συνδημοτών μας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα που στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα δυστυχώς προσβάλλει βάναυσα τους συνδημότες μας.

Κύριε Δήμαρχε

Όταν ο Δήμος μας έχει πάνω από 10.000.000€ απόθεμα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μείωση είναι εφικτή, αρκεί να έχετε τη βούληση.  

Σας ρωτάμε ευθέως την έχετε;

Αν ΝΑΙ αποφασίστε το επιτέλους.
        Αν ΟΧΙ θα είστε υπόλογος έναντι των συνδημοτών μας.


Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας

Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ιωάννης Μελέας

21 σχόλια:

  1. Γιατί κανένας επώνυμος η κοματάρχης δεν έχει γράψει ένα Πατριωτικό άρθρο για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην Πατρίδα μας ; Φοβούνται την αριστερά άραγε η συμβαίνει κάτι άλλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή αν κάποιος γράψει οτιδήποτε για την πατρίδα αμέσως χαρακτηρίζεται φασίστας και χρυσαυγίτης. Εκεί μας κατάντησαν. Όλοι κότες και λαμόγια μόνο για την τσέπη και τα φράγκα και την καρέκλα. Ο Τίγκας πήρε ποτέ θέση για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ? Οχι. Ο Αποστολόπουλος ? Οχι. Άρα τι ψάχνουμε ? Ειδικά ο Τίγκας που είναι στρατιωτικός έπρεπε να υποστηρίξει την κίνηση Βραχιολίδη αλλά τίποτα. Μόνο δελτία τύπου χωρίς ουσία έτσι νάχουμε κάτι να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα για την καρέκλα είναι όλοι τους και με ασυναρτησίες χωρίς ιδιαίτερο κόστος μας δείχνουν πόσο άχρηστοι είναι . Δεν υπάρχουν Έλληνες σήμερα με Ιδανικά μεταξύ των επωνύμων . Δεν έχεις ΟΛΥΜΠΕ ΘΕΟΥΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν οι μισοί έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί,η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί να στηρίζουμε τους ανθρώπους της.Η πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών,δηλ.για ανακούφιση των συμπολιτών μας,δεν προδίδει αγάπη για την πατρίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε ο Τίγκας να προτείνει κάτι πολύ πιο χειροπιαστό και που θα μπορουσε να ανακουφίσει συνανθρώπους μας. Ο δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό από καθαριστριες εως διοικητικους υπαλλήλους . Ας ανοίξουν θέσεις έστω για τρίμηνα να ανακουφιστούν λιγο οι άνεργοι του Χολαργού. Τα δημοτικά τελη είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους αβάστακτους φόρους των κωλοσυριζαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΤΙΓΚΑ ΔΕ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΠΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ , ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΝΤΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...δεν νομίζω να πάει με τον χειρότερο.
      Μήπως να το σκεφτείς εσύ 2:31μμ, να πας με τον Τίγκα;
      Μην απαντήσεις τώρα, μέχρι το 2019 έχεις καιρό και θα διαπιστώσεις ακόμη περισσότερα...!

      Διαγραφή
    2. Αλμα λογικής,ανώνυμε 2.31. ή πρόβλημα όρασης.Αυτούς που υπογράφουν μαζί με τον Τίγκα δεν τους βλέπεις;Μάλιστα όσοι γνωρίζουν λένε οτι η ομάδα είναι μεγάλη και δυνατή και μάλλον έτσι θα είναι με τόσες παρεμβάσεις και προτάσεις δυο χρόνια τώρα.Εχει και "πάγκο".

      Διαγραφή
    3. ...όσο για το απόθεμα; λίγο ακόμα να το διατυμπανίσει θα του το αρπάξει ο απατεώνας που υποδύεται τον πρωθυπουργό!!!

      Διαγραφή
  7. Η ΕΥΔΑΠ έχει καταπατήσει τον μισό Υμηττό εδώ και πολλά χρόνια . Γιατί κανένας επικεφαλής παράταξης δεν φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κος Τίγκας προτείνει κάτι λογικό, αλλά και ουσιαστικό. Σε μία εποχή που όλοι οι "κυβερνώντες" απεργάζονται σχέδια, που σκοπό έχουν την υφαρπαγή και καταλήστευση των ελάχιστων χρημάτων που απομένουν για βασικές ανάγκες στα νοικοκυριά, ο άνθρωπος τι εισηγείται; Έναν τρόπο επιπλέον ανακούφισης του οικογενειακού προϋπολογισμού!
    Αν για κάποιους αυτό θεωρείτε ήσσονος σημασίας, δεν έχω παρά να τους προτείνω να..."ρίξουν μια ματιά" στους λογαριασμούς ΔΕΗ για να διαπιστώσουν για πόσα ακριβώς χρήματα μιλάμε ετησίως και αν η πρόταση της αντιπολίτευσης έχει να κάνει για λόγους εντυπωσιασμού, ή για πραγματική οικονομική ανακούφιση, έστω και μικρότερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη.
    Το..."δυστύχημα" είναι ό,τι αυτά τα "καθημερινά" έπρεπε να τα αποφασίζει και να τα υλοποιεί μετουσιώνοντας τα σε πράξη η δημοτική αρχή, προ του "αναγκαστεί" να τα..."επιβάλλει" η αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενη την "πολιτική αναλγησία" του δημάρχου, εμπρός στην οικονομική αιμορραγία των δημοτών του!!!
    Κοινωνική πολιτική λέγεται και δεν είναι "εντυπώσεις!!!"

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΔΡΟΝΙΚΕ,σωστά μιλάς.Και επειδή οι κατοικίες στο δήμο μας,ιδιαίτερα στον Παπάγο,είναι μάλλον μεγάλες,η μείωση των δημοτικών τελών θα βοηθήσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό,ενώ στο Χολαργό με τα πολλά καταστήματα η ανακούφιση,μέσα στην οικονομική κρίση,θα είναι σημαντική για τον επιχειρηματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και βέβαια ο "πολύπαθος" επιχειρηματίας στον Χολαργό, που βιώνει την κρίση επτά χρόνια τώρα, θα επικροτούσε μία τέτοια ενέργεια...μήπως όμως δεν "λογαριάζεται" από την δημοτική αρχή, διότι μπορεί να μην είναι "ψηφοφοροπελάτης"!!
      Α

      Διαγραφή
  10. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ . ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΟΙ ΑΝΕΛ . ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένας από τους αρχηγούς παρατάξεων δεν έχει το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να μιλήσει για τις καταπατήσεις στον Υμηττό . Ειδικά στου Παπάγου γίνεται το έλα να δεις . Στα δύσκολα όλοι κρύβονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκεί προς το Μοναστήρι στου Παπάγου και γύρω γύρω ..... Μεγαλώνουν τα οικόπεδα ..... Ποιός θα τα πει αυτά ; Ποιός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ ΤΙΓΚΑ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΤΖΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Κυριος Αννδρονικος επι παντος ...??!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί οι κοματάρχες δεν μιλούν για τις παράνομες καταπατήσεις στον Υμηττό ; Μήπως γνωρίζουν κάτι η έχουν λερωμένη την φωλιά τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ . ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή