Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

16.300 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ! ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ 2017

"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", έλεγε η Καφαντάρη και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ! Ξεχάστε το! Θα ξαναγυρίσουν όλα στους τραπεζίτες και από'κει στον Σόιμπλε και τη Μέρκελ! Αυτό θα πει πρώτη φορά Αριστερά

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που το σύνθημα «κανένα απίτι στα χέρια τραπεζίτη» έδινε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε τη διάψευσή του στην πράξη...


Και μάλιστα όχι μόνο από τις τράπεζες και αλλά και από το ίδιο το Δημόσιο. Τράπεζες και Δημόσιο θα... κονταροχτυπιούνται τους επόμενους μήνες ποιος θα εκπλειστηριάσει πρώτος τα ακίνητα των πολιτών, όσο-όσο, για να εισπράξει έστω ένα μικρό μέρος των οφειλομένων.
Μόνο μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται πάνω από 16.300 πλειστηριασμοί σπιτιών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, ενώ τα νούμερα θα πολλαπλασιαστούν το 2017.
Στα χέρια των τραπεζών βρίσκονται έτοιμοι φάκελοι για 2.000 δανειολήπτες που δεν συνεργάζονται, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει και τα συνεχή ειδοποιητήρια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για οφειλέτες μεγάλων ποσών που επί μήνες δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και παρ’ ότι ειδοποιήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν. Τα ακίνητα τα οποία επιλέγουν οι τράπεζες να σπρώξουν άμεσα σε πλειστηριασμούς είναι τα καλά ακίνητα μεγάλης αξίας, πάνω από 200 - 300 χιλιάδες ευρώ, κυρίως εξοχικά σε ακριβά νησιά, από τα οποία και αναμένουν να εισπράξουν περισσότερα.
Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που απειλούν με «τσουνάμι» πλειστηριασμών αλλά και το ίδιο του κράτος, αφού οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους χιλιάδες πλειστηριασμούς εις βάρος φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Σε πολλές περιπτώσεις διαμερίσματα και χώροι επαγγελματικής στέγης σε πολυκατοικίες βγαίνουν στο «σφυρί» με τιμές πρώτης προσφοράς ακόμη και κάτω των 30.000 ευρώ τη στιγμή που οι οφειλές για τις οποίες πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί υπερβαίνουν σε ποσά τις 300.000 ευρώ!
Για μικρού και μεσαίου ύψους οφειλές προς το Δημόσιο, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ προτιμούν τα πιο γρήγορα και πιο «αποτελεσματικά» μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των κατασχέσεων σε καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών. Τα μέτρα αυτά υπερβαίνουν τις 750.000.
Θυσιάζονται όλα... για να πιαστούν οι στόχοι
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων για μεγάλα χρέη και οι κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων για τα μικρά και μεσαίου ύψους χρέη εντάθηκαν φέτος, καθώς οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί με το Μνημόνιο ΙΙΙ είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι. Το συνολικό ποσό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιδιώκει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο μέσω της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης φθάνει τα 2,65 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε με το Τεχνικό Μνημόνιο από το ποσό αυτό, τα 2,05 δισ. ευρώ επιδιώκεται να εισπραχθούν από οφειλέτες ποσών μικρού και μεσαίου ύψους και μόνο τα 600 εκατ. ευρώ επιδιώκεται να προκύψουν από μεγαλοοφειλέτες!
Επιπλέον, φέτος επιδιώκεται να εισπραχθεί το 23% των λεγόμενων «νέων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή αυτών που δημιουργούνται εντός του τρέχοντος έτους. Ο στόχος είσπραξης των οφειλών αυτών υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ. Συνεπώς, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που επιδιώκουν να εισπράξουν φέτος οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ξεπερνά τα 4,65 δισ. ευρώ! Αλλα 750 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σχεδιάζει να εισπράξει φέτος το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Στην πράξη το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακινήτου λαμβάνεται σε περίπτωση που το χρέος υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ, αν και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων επιτρέπει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμη και για πολύ μικρά χρέη προς το Δημόσιο, καθώς-μετο ελάχιστο ποσό οφειλής για το οποίο μπορούν να ληφθούν αυτά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να είναι τα 500 ευρώ...


newsbomb.gr (τίτλος, λεζάντα δικά μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου