Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ ΞΕΡΙΖΩΝΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΑΣ!

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του Χολαργού-Παπάγου και δη του Υμηττού. 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Υμηττός κινδύνεψε άμεσα να οικοπεδοποιηθεί επί Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αν ο τότε, διορισμένος μεν, αλλά σθεναρά αντιστεκόμενος Δήμαρχος Αντώνης Πολύδωρας και ο ιδρυτής του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", Απόστολος Βραχιολίδης, δεν έβαζαν τα στήθη τους μπροστά για να εμποδίσουν την οικοπεδοποίηση του βουνού μας, σήμερα, μια τεράστια έκταση του Υμηττού θα ήταν ...

γεμάτη πολυκατοικίες! Τα όρια δηλαδή του οικοπεδοποιημένου Υμηττού θα έφταναν στο ύψος της σημερινής περιφερειακής Υμηττού. Και γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι, αν από τη δεκαετία του 1970 ο Υμηττός ήταν τσιμέντο μέχρι την περιφερειακή οδό, σήμερα θα ήταν φουλ στο μπετόν μέχρι την κορυφή του. Ούτε οι περιπατητές ούτε οι αθλητές θα χαίρονταν το δάσος του!  
Δείτε από το αρχείο της εφημερίδος μας φωτογραφίες ντοκουμέντα. Ο Αντώνης Πολύδωρας, μόλις επισήμανε ότι οι οικοπεδοφάγοι είχαν μπει στο βουνό και άρχισαν να κόβουν δένδρα χτύπησε την καμπάνα της Αγίας Τριάδος, σημαίνοντας συναγερμό και κάλεσε τον Απόστολο Βραχιολίδη να απαθανατίσει το γεγονός και να στιγματίσει με την πένα του τούς οικοπεδοφάγους. Η εφημερίδα μας τότε, διά του Απόστολου Βραχιολίδη αντιστάθηκε στα σχέδια του καθεστώτος και με πύρηνους τίτλους καταδίκασε τις ενέργειές της, Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Απόστολος Βραχιολίδης να οδηγηθεί στο Στρατοδικείο!  Η πτώση της χούντας το 1974 γλίτωσε τον Απόστολο Βραχιολίδη από τη φυλακή! 
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται και στο ιστορικό της εφημερίδας στη wikipedia. Πατήστε τα πιο πάνω κόκκινα γράμματα για να δείτε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου