Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ...ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ! ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ... ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!

Ο Ερντογάν δημιουργεί συνθήκες κρίσης και εκβιάζει Ελλάδα , ΗΠΑ και...


Γερμανία – Οι μεγάλες δυνάμεις ξαναμοιράζουν τα σύνορα και η ελληνική κυβέρνηση παίζει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου»

Παρά τις κυβερνητικές συστάσεις για ψυχραιμία, η διαχείριση της ξαφνικής έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.
Και τούτο διότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει δείξει να αστειεύεται… το αντίθετο.
Μετά τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης που είπε ότι ο Ερντογάν είναι αυτός που έχει χαρίσει στην Ελλάδα 16 νησιά στο Αιγαίο, η κατάσταση πήρε πλέον επικίνδυνη κλιμάκωση με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Για πρώτη φορά οι Τούρκοι κάνουν λόγο για νησίδες των οποίων η κυριότητα πρέπει να καθοριστεί. Παράλληλα, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι τα ζητήματα των αποκαλούμενων γκρίζων ζωνών βρίσκονται σε διαδικασία συζήτησης με την ελληνική πλευρά, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση οι Τούρκοι αναφέρουν : «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα». Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».
Μετά από 16 ώρες, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών κατάφερε να απαντήσει λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά συζητά μόνον το θέμα της υφαλοκρηπίδας:
«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα» υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν». Παράλληλα αποσαφηνίζει ότι «το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».


newsbomb.gr/ (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου