Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ! ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ...'!

Επαγγελματίες ήρθαν πρωί-πρωί σε μας για  να διαμαρτυρηθούν επειδή ο Δήμος έχει τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες για την προβολή του και μάλιστα σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου: έξω από το Δημαρχείο η...

πρώτη, στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και 25ης Μαρτίου η δεύτερη και έξω από τη στάση Μετρό "Εθνική Άμυνα" η τρίτη επιγραφή. Μάλιστα, όπως μας είπανε, οι επιγραφές είναι φωτεινές, με κυλιόμενα γράμματα τα οποία, ειδικά τις βραδινές ώρες αποσπούν την προσοχή των περαστικών οδηγών, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. 
Όπως λοιπόν μας είπαν, "ο Δήμος μάς ανάγκασε, υπό την απειλή βαρύτατων προστίμων, να κατεβάσουμε τις μικρές επιγραφές των καταστημάτων μας, με το πρόσχημα ότι αποσπούν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών, επικαλούμενος σχετικό νόμο. Ο νόμος ισχύει μόνον για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες; Ο Δήμος δεν υπάγεται σε αυτό τον νόμο; Όταν μάλιστα οι επιγραφές του είναι με κυλιόμενα γράμματα και αποσπούν σίγουρα την προσοχή των οδηγών, σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν ισχύει ο νόμος; Δύο μέτρα και δύο σταθμά"!
Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα από την πλευρά των πολιτών. 
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ρωτήσουμε τους δημοτικούς συμβούλους: πήραν τέτοια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να μεταφέρουν την άποψη των επαγγελματιών; Οι επαγγελματίες έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή λόγω της κρίσης και από πάνω υποχρεώθτηκαν να κατεβάσουν τις επιγραφές τους, οι οποίες έως τότε, συνέβαλαν σε ένα ποσοστό στη διατήρηση της πελατείας τους σε ανεκτά επίπεδα. Ζητούσαν επιμόνως από τον Δήμο την επανατοποθέτησή τους, αλλά δεν έγινε τίποτε! Οι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπόν, συνήνεσαν σε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι και δημότες Χολαργού-Παπάγου; 

Η εφημερίδα μας είναι ο πραγματικός Συμπαραστάτης του Δημότη και των Επιχειρήσεων και για λογαριασμό τους ζητά μια απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου