Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ! ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; ΒΙΝΤΕΟ.


written by ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Οκτ 4, 2016
Περισσότερα από μισό εκατομμύρια δολάρια πλήρωσε το Πεντάγωνο...
στην αμφιλεγόμενη βρετανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων Bell Pottinger προκειμένου να τρέξει ένα απόρρητο πρόγραμμα προπαγάνδας στη Μέση Ανατολή.
Την αποκάλυψη έκανε πρώην υπάλληλος της βρετανικής εταιρείας, ο Μάρτιν Ουελς, στο Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, λέγοντας ότι η αποστολή που τους είχε ανατεθεί ήταν το να κατασκευάζουν οπτικοακουστικό υλικό με σκοπό κυρίως να δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή μία αρνητική εικόνα για την Αλ Κάιντα.
Τα βίντεο της Bell Pottinger είχαν το στυλ αραβικών δελτίων ειδήσεων, ενώ κατασκεύαζε επίσης και βίντεο που έδειχναν επιθέσεις μαχητών της Αλ Κάιντα. Σκοπός αυτών των βίντεο ήταν στη συνέχεια να καταγραφούν τα ίχνη όσων τα παρακολουθούσαν.
Σε έναν χώρο υψίστης ασφαλείας στη Βαγδάτη, οι υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονταν πυρετωδώς για τη δημιουργία του προπαγανδιστικού υλικού κι έδιναν αναφορά στο Πεντάγωνο, στη CIA και στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Ο πρώην μοντέρ της Bell Pottinger, Μάρτιν Ουελς, μίλησε για τις «ψυχολογικές επιχειρήσεις» – όπως τις ονόμαζαν – που διεξήγαγαν με εντολές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη δική του ανάμειξη σε αυτή την ιστορία.
«Όταν άρχισαν να εργάζομαι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν γνώριζα πόσο μεγάλο ήταν. Αρχικά υπέθεσα ότι θα καλύπταμε την ειδησεογραφία. Ότι θα επεξεργαζόμασταν τις ειδήσεις που θα έπαιζαν στα διάφορα τοπικά μέσα», είπε. Όπως εξήγησε τα βίντεο που πέρασαν από τα χέρια του ήταν συνήθως ιστορίες για βομβιστικές επιθέσεις κι επιδρομές.
«Είχαμε συνεργεία που βιντεοσκοπούσαν τα γεγονότα, έφερναν το υλικό κι εμείς το μοντάραμε ώστε να μοιάζει σαν θέμα από ένα δελτίο ειδήσεων κάποιου αραβικού δικτύου», σημείωσε.
Πέραν των ειδησεογραφικών αποσπασμάτων η εταιρεία κατασκεύαζε επίσης προπαγανδιστικά βίντεο με μηνύματα κατά της Αλ – Κάιντα αλλά και υπέρ της, με σκοπό οι μυστικές υπηρεσίες να αποκτούν στοιχεία μέσω των Google Analytics για το ποιος τα παρακολουθεί.
Την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος των όσων παρήγαγε η Bell Pottinger είχε ο τότε στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους – που ήταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ – και σε ορισμένες περιπτώσεις ο Λευκός Οίκος, όπως αποκάλυψε ο Ουελς.
Η εταιρεία, δεν έχει «λευκό μητρώο», καθώς είναι γνωστό ότι έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με διάφορα καθεστώτα, όπως της Συρίας, της Λευκορωσίας και της Σρι Λάνκα, αλλά και με το καθεστώς Πινοσέτ, προσφέροντας τις σκοτεινές της υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην σύμβουλο επικοινωνίας της Σιδηράς Κυρίας της Μεγάλης Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Λόρδο Τίμοθι Μπελ το 1989. Ο ίδιος ο Μπελ μάλιστα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «The Sunday Times», ότι ήταν μια απόρρητη στρατιωτική επιχείρηση. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι ‘αυτό. Κάναμε πολλά για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κατάστασης στο Ιράκ. Όχι όμως αρκετά. Εμείς δεν καταφέραμε να σταματήσουμε το χάος που προέκυψε, αλλά ήταν μέρος της αμερικανικής μηχανής προπαγάνδας», δήλωσε ο Μπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου