Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ 2016! Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής Λέοναρντ Κόεν. Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός του θαυμαστές....


του συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά από το σπίτι του στο Μόντρεαλ.
Ο Λέναρντ Κόεν, ο ποιητής της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονίσεις με θέματα τη λύτρωση και την σεξουαλική επιθυμία και του έφεραν την αναγνώριση των κριτικών και των ακροατών του, πέθανε στα 82 του χρόνια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει, "Είναι με βαθύτατη λύπη που ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέναρντ Κόεν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιό αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της".

“Tower Of Song” - I’m Your Man (1988)

Ο Κόεν, με καταγωγή από το Κεμπέκ, ήταν ήδη αναγνωρισμένος ποιητής και λογοτέχνης όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1966 στα 31 του χρόνια για να κάνει καριέρα στη βιομηχανία της μουσικής.
Οι συγκρίσεις με τον Μπομπ Ντίλαν δεν άργησαν να έρθουν, για τη λυρική δύναμη των στίχων των τραγουδιών του.

Παρότι επηρέασε πολλούς μουσικούς και του αποδόθηκαν πολλές τιμές, όπως η εισαγωγή του στο Rock & Roll Hall of Fame και η απονομή του μεταλλίου Order of Canada, της δεύτερης υψηλότερης διάκρισης σε πολίτη του Καναδά, τα τραγούδια του Κόεν με την folk-rock μουσική του και τα ενίοτε σκοτεινά συναισθήματα έμπαιναν στα τσαρτς της μουσικής πολύ σπάνια.

“Death Of A Ladies Man” - Death Of A Ladies Man (1977)




Ο Κόεν είχε εκδόσει τον τελευταίο μεγάλο δίσκο του, τον 14ο, πριν από λίγο καιρό ενώ είχε εμφανιστεί στη σκηνή στις αρχές του χρόνου.

“Bird On A Wire” - Songs From A Room 1969

 

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός του δεκάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά από το σπίτι του στο Μόντρεαλ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τραγουδιστή και ποιητή.

Στα πέτρινα σκαλοπάτια του σπιτιού του, στο βόρειο Μόντρεαλ, οι οπαδοί του Κοέν άναψαν κεριά και εναπόθεσαν μερικά λουλούδια, καθώς και ένα καπέλο, σαν αυτό που αγαπούσε να φορά.
Στο φανάρι του δρόμου μια αφίσα αποδείκνυε την αγάπη που είχε η πρωτεύουσα του Κεμπέκ για το είδωλό της που γεννήθηκε πριν 82 χρόνια σε ένα δυτικό προάστιο της πόλης.

So Long, Marianne” - Songs Of Leonard Cohen (1967)



Άνθρωποι από διάφορες γενιές απέτισαν φόρο τιμής στον τραγουδοποιό, με την ησυχία να σπάει μόνο από τον ήχο γνωστών του τραγουδιών, όπως το “Suzanne”, το “So long, Marianne” ή το “Seems so long ago, Nancy” που ακούγονταν από τα κινητά τηλέφωνα.
Στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού είχε αναρτηθεί ένα σκοινί με τους στίχους του τραγουδιού “Hallelujah”, ίσως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του που κυκλοφόρησε το 1984. Στην γενέτειρα του Κοέν του Μόντρεαλ ο δήμαρχος Ντενί Κοντέρ ανακοίνωσε ότι σήμερα οι σημαίες στην πόλη θα κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν του.

"Who By Fire" - Songs Of Leonard Cohen (1967)



skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου