Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, ΟΠΤΙΚΟΥΣ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ: "Ο ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!

Μία νέα προστυχιά της κυβέρνησης Τσίπρα, με την οποία αποτελειώνει οριστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Φυσιοθεραπευτές, οπτικοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.λ.π. υποχρεώνονται από την...
κυβέρνηση -και δη τον χρεωκοποημένο ΕΟΠΥΥ- να υπογράψουν συμβάσεις προκειμένου να εισπράττουν τα χρήματά τους μέσω του δημόσιου οργανισμού, για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι, ενώ μέχρι σήμερα πλήρωναν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι απ' ευθείας τις επιχειρήσεις, τώρα, οι τελευταίοι θα απολαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων, και τα χρήματα θα τα... λαμβάνουν οι επιχειρήσεις μεταχρονολογημένα από τον ΕΟΠΥΥ! Ο χρεωκοποημένος ΕΟΠΥΥ ο οποίος οφείλει (εδώ και πολλά χρόνια) περί τα 9 δις ευρώ στους παρόχους υγείας, είναι αδύνατον να πληρώσει τους επαγγελματίες! Θα τους φάει τα λεφτά και θα κάνει τσάμπα, με τις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών...κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική! Θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία του 2010, όταν εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ που όφειλε ο ΕΟΠΥΥ προς τους επαγγελματίες (οπτικούς κ.α.) έκαναν φτερά! Και όποιους πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ τους έκανε...κούρεμα 20%!!!
Τα ίδια και χειρότερα ανεμένονται να γίνουν τώρα. Διότι, από τη μια μεριά έχουμε να κάνουμε με έναν διαλυμένο οικονομικά ΕΟΠΥΥ και από την άλλη με μία πρωτοφανή κρίση η οποία έχει τσακίσει την αγορά. Οι αγρίως φορολογούμενοι επαγγελματίες, με αύξηση της φορολόγησής τους από το 26% στο 29%, με υπερδιπλασιασμό στις ασφαλιστικές τους εισφορές (βλέπε: δολοφονικό χτύπημα από τον Κατρούγκαλο), έρχεται η χαριστική βολή μέσα από τις συμβάσεις που υποχρεώνονται να υπογράψουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες! Το όποιο ρευστό είχαν από την άμεση πληρωμή τους από τους ασφαλισμένους, χάνεται οριστικά, μια και τώρα θα περιμένουν πότε θα τους πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ! Δηλαδή θα περιμένουν μέχρι του...αγίου Ποτέ! 
Άρα, η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί στο λουκέτο τους ελεύθερους-μικρομεσαίους επαγγελματίες! 
Στο μεταξύ οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα για την πισώπλατη μαιχαιριά της κυβέρνησης Τσίπρα και πολλοί από αυτούς εκφράζοντας τη βεβαιότητά τους ότι ο ΕΟΠΥΥ θα τους ξανα-φάει τα λεφτά (ή στην καλύτερη περίπτωση θα τους τα...κουρέψει), ζητούν από τους Συλλόγους τους να αρνηθούν να υπογράψουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου