Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΒΑ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΗΡΩΕΣ!!!!

Από τον Διονύση Σταμάτη

‘Εφυγε’ και ο Φιντέλ Κάστρο. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που ξεκίνησε ως επαναστάτης, χρησιμοποιήθηκε από τους Σοβιετικούς σαν αντίβαρο στη περιοχή των Αμερικανών, εγκατέλειψε τον Τσε Γκεβάρα....


 κατά εντολή του Χρουστσόφ λόγω της πυραυλικής κρίσης με τις ΗΠΑ , και μεταμόρφωσε σε κολεχτίβα την ίδια την Κούβα. 

Αν πήγαινε κανείς πριν λίγα χρόνια στην Αβάνα θα έβλεπε πέρα από τα τουριστικά κλισέ πόρνες, τραβεστί, λαθρεμπόρους, παιδεραστές να πλησιάζουν τουρίστες και να τους υπόσχονται ‘αξέχαστες’ εμπειρίες, κλεφτρόνια, διεφθαρμένους αστυνομικούς και ταξιτζήδες , κομπιναδόρους , όλοι για την αρπαχτή και βάλε…  
Οι παλιοί ήρωες της επανάστασης ήταν οι φορείς μιας αδιάλλακτης και αμείλικτης εξουσίας που κρατούσε τους κουβανούς με τον χαλκά. 
Ο Κάστρο ήταν στη λίστα FORBES,η λίστα των δισεκατομμυριούχων, με 6 δις δολάρια και ο λαός του πεινούσε.  
Λένε ότι ο γιός του διαχειρίζεται αυτή την τεράστια περιουσία που αποκτήθηκε παράνομα από τους Κάστρο εις βάρος του κουβανέζικου λαού.  
Το αστείο είναι ότι σε μια 8ωρη ομιλία του ο Κάστρο έδινε οδηγίες για το πώς ένας κουβανός νοικοκύρης θα μπορεί να μετατρέψει τη κατσαρόλα του σε χύτρα ταχύτητας χρησιμοποιώντας χειροκίνητα τρυπάνια και βίδες!  
Όλοι θυμούμαστε τους εθελοντές από αριστερά κόμματα άλλων λαών να επισκέπτονται την Κούβα για να δουλέψουν στις φυτείες καφέ και ζαχαροκάλαμων τραγουδώντας την 3η διεθνή.  
Αθώες ψυχές που δεν γνώριζαν την έννοια της υπεραξίας ή τι κρύβονταν πίσω από τα λόγια του ξεχασμένου Μαρξ.

Σήμερα η χώρα αλλάζει. Δειλά, δειλά , μια νέα εποχή αρχίζει με έναν αέρα αλλαγής όπου οι κουβανοί θα μπορούν να αναπτυχθούν, να βγουν από τη στενή, να ανασάνουν ελεύθερα χωρίς επιβαλλόμενες για 50 χρόνια ιδεολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου