Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ! Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ (ΣΥΜΒΑΣΗ-ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ) ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

φωτό αρχείου
Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος αποχώρησε από...

τη συζήτηση με τον ΕΟΠΥΥ αρνούμενη να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση (τελεσιγραφικού περιεχομένου) μαζί του, μια σύμβαση η οποία οδηγεί απευθείας στην αρπαχτή της περιουσίας των οπτικών! Αυτό που θέλει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ είναι να βάλει μπροστάρηδες τους οπτικούς και με τη δική τους περιουσία να προσφέρει γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους, χρήματα τα οποία θα πληρώσει  στους οπτικούς του...αγίου ποτέ! 
Είναι γνωστό το παράδειγμα από παλαιότερες συμβάσεις αυτού του τύπου, διά των οποίων ο ΕΟΠΥΥ έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους οπτικούς οι οποίοι ακόμη τρέχουν στα δικαστήρια με τον Οργανισμό για να πάρουν πίσω αυτά που τους χρωστάει! 
Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, με την πιο κάτω ανακοίνωσή της που ανήρτησε στο f/book απορρίπτει το τελεσίγραφο του ΕΟΠΥΥ και καλεί όλους τους οπτικούς να μην υπογράψουν σε ατομικό επίπεδο καμία τέτοια σύμβαση με τον Οργανισμό! 

Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών
Αρ.Πρωτ:8499 Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016
Προς: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Κατά τη χθεσινή συνάντηση της ομάδας διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ και των συλλόγων Οπτικών - Οπτομετρών (εκ των οποίων μόνο η ΠΕΟΟ παραβρέθηκε) διαπιστώθηκε πλήρης διάσταση απόψεων και ως προς την ουσία και ως προς το χρονοδιάγραμμα, δηλ. την ατομική σύμβαση που προορίζουν για όλους τους οπτικούς, ώστε να γίνουν πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, και την εφαρμογή της από 1/1/2017. 
Παράλληλα, δημιουργούνται ερωτήματα, 1. για την αναγκαιότητα της σύμβασης και ποια συμφέροντα πιθανόν εξυπηρετεί, και 2. για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο τέθηκε το θέμα. Η ΠΕΟΟ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και αποχωρεί από τις διαβουλεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην ηλεκτρονική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γιατί αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα των επιχειρήσεων μας και τους καλούμε να είναι σε εγρήγορση. Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν.

Μετά τιμής,
Για το ΔΣ της ΠΕΟΟ
-----------------------
Κουμπενάς Αντ. Μιχαήλ- Πρόεδρος Κατσαβός Παναγιώτης- Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου